Akcije Tvitera skočile 30 odsto
Ilustracija

Nagli rast

Akcije Tvitera skočile 30 odsto

Vrijednost akcija Tvitera naglo je skočila, i to za 30 odsto, pošto je kompanija saopštila da je prihod u drugom kvartalu više nego udvostručila.

Kako je kompanija iz San Franciska objavila, njene akcije sada vrijede 50,01 dolar. Koliko ranije istog dana koštale su 38,59 dolara.

U drugom kvartalu se predviđao prihod od 332,7 miliona dolara, ali Tviter sada očekuje da će on ići i do 340 miliona. Na godišnjem nivou se očekivao prihod do 1,27 milijarde dolara, a sada se smatra da će biti između 1,31 i 1,33 milijardu. 

I broj korisnika Tvitera je porastao, pa su barem za sada ublažene sumnje da ovaj servis nije privlačan širem krugu ljudi. 

Naime, u junu je ovaj servis imao 271 milion korisnika mjesečno, što je za 24 odsto više nego u junu 2013. godine i porast od šest odsto u odnosu na kraj marta. Očekivalo se da će korisnika biti 266 miliona, pa je i ovaj rezultat bolji od očekivanog. 

Tviterov rival Fejsbuk takođe je prošle sedmice imao odlične rezultata, i vrijednost njegovih akcija na berzi blizu je rekordne. 

Fejsbuk ima 1,32 milijardu korisnika. Tviter je na berzu izašao u novembru prošle godine, i to po cIJeni od 26 dolara za dIonicu. U decembru je cIJena dostigla maksimalnih 74,73 dolara, a onda naglo opala.

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.