Stiže prva LGBT tematska igra
Ilustracija

``Pridefest``

Stiže prva LGBT tematska igra

Atari, jedan od najpoznatijih izdavača i proizvođača u svijetu interaktivne zabave otkrio je da radi na razvoju igre Pridefest.

Riječ je o naslovu namijenjenom mobilnim uređajima i tablet računarima, a žanrovski je smješten u rang popularnih Simsa, prenosi B92.

Pridefest će igračima omogućiti stvaranje i pokretanja sopstvene vizije Parade ponosa u gradu po svom izboru, a riječ je o prvom takvom tematskom materijalu iz Atarija.

Igrači će imati priliku da dodaju ukrase, prilagođavaju lokacije i zabavu, s ciljem da grad bude srećan i pun energije.

„Uzbuđeni smo zbog razvoja Atarijeve prve LGBT igre koja će igračima pružiti mogućnost da se odlično zabave“, rekao je Atarijev Tod Šalbeter.

Atari u saopštenju navodi i da je nedavno sponzorisao drugu održanu GaymerX konvenciju, gde LGBT igrači i saveznici slave jednakost i raznolikost u svijetu igara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.