Da li je ovo najseksi punjač na svijetu?
Ilustracija

Ispituje uticaj tehnologije na seksualnost

Da li je ovo najseksi punjač na svijetu?

Džastin Krou napravio je skulpturu koja je i punjač telefona. Njome ispituje uticaj tehnologije na seksualnost.

Polje gotovo metar visoka skulptura sa integrisanim punjačem za iPhone. Šteker za telefon je na mjestu gdje bi inače očekivali penis, dok iz zadnjice viri kabl od adaptera. Ovo smješno, apsurdno, ali i sarkastično umjetničko djelo služi i kao komentar uticaja tehnologije na seksualnost.

I da, umetnik Džastin Krou ga je predstavio na Kickstarteru. Za Cnet je rekao kako je inspiraciju dobio zbog prisutnosti na Facebooku i Instagramu gde je primjetio da on, ali i drugi, stvaraju jedinstvene digitalne identitete. Neki na projekat reaguju s neprijatnošću, drugi se smiju, a treći kažu da je umjetnik otišao predaleko.

Projekat je na Kickstarteru, a oni koji podrže projekt sa 400 dolara moći će da dobiju svoj punjač u maju sledeće godine. Naravno, pod uslovom da projekat prikupi 8.000 dolara.

Ostalo je još svega nekoliko dana do kraja projekta pa je pitanje da li će uspjeti. Skulptura će moći da se prilagoditi i za rad s bilo kojim micro USB punjačem, tako da Pol nije rezerviran samo za iPhone korisnike.

 

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.