Google ukida društvenu mrežu Orkut
Ilustracija

Propao još jedan projekat

Google ukida društvenu mrežu Orkut

Nije u pitanju Google+, ne brinite, radi se o Orkut društvenoj mreži.

Još prije Facebooka i Twittera, 2004. godine osnovana je Orkut društvena mreža, koja će 30. septembra prestati da postoji. Google ne želi više da je razvija i resurse koje troši na nju usmjeriće na razvoj novih i poboljšanje postojećih servisa. Orkut nema preveliku bazu korisnika, posebno ne u SAD i razvijenim dijelovima svijeta, ali je izuzetno popularna u Brazilu, Južnoj Americi i dijelovima Azije.

Aplikacija Orkut u toku dana biće uklonjena sa Google Play i App Store prodavnica, kao i iz Symbian i Nokia Store prodavnica, sa kojih je, takođe mogla da se preuzme. Orkut nakon 10 godina tako odlazi u penziju, a korisnici koji koriste mrežu još uvijek imaju mogućnost da preuzmu svoje podatke uz Google podršku, o čemu će biti obavješteni mejlom i preko Google+ mreže. Google je tako dodao još jedan veliki projekat, koji je nakon godina razvoja ugasio - među njima su Bazz, iGoogle i drugi!

 

(Mondo.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.