Kako je Gugl zatvorio mali srpski restoran u Vašingtonu
Ilustracija

Pogrešno obavještenje

Kako je Gugl zatvorio mali srpski restoran u Vašingtonu

Restoran "Srpska kruna" u Vašingtonu stavio je katanac na vrata posle 40 godina uspješnog rada na istoj lokaciji, i to "zahvaljujući" Guglu.

Međutim, vlasnik restorana Rene Bertanja primjetio je da su u 2012. godini posjeta i promet opali za čak 75 odsto, a naročito za vikend, što je bilo posebno čudno.

Pad posjete nastavljen i mjesecima kasnije, a da nikome nije bilo jasno zbog čega. Rene je bio prinuđen i da otpusti nekoliko zaposlenih, a tek mnogo kasnije shvatio je u čemu je problem.

- Jednog dana pozvao me jedan od mojih redovnih gostiju i pitao: "Zašto ne radite subotom, nedjeljom i ponedeljkom. Šta se dešava?" Tada sam saznao da kada se na Google Maps-u ukuca ime mog restorana, pojavljuje se obavještenje da restoran ne radi vikendom i ponedeljkom - kaže Bertanja.

 

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.