Facebook kupuje LiveRail jer želi bolje oglase
Mark Zakerberg

Posao vrijedan između 400 i 500 miliona dolara

Facebook kupuje LiveRail jer želi bolje oglase

Facebook je odlučio da kupi još jednu kompaniju koja bi trebalo da pomogne njihovom poslovanju. Ovog puta su odlučili da preuzmu LiveRail, oglašivačku kompaniju, koja razvija tehnologiju koja automatski sparuje video oglase s videom koji se prikazuje na mnogim web stranicama. LiveRail ima i bidding platformu za oglašivače koji žele da ubace svoje reklame u online video sadržaj.

Kompanije nisu objavile vrijednost ugovora, ali prema nekim izvještajima radi se o iznosu između 400 i 500 miliona dolara. Naravno, Facebook i na ovom području gleda u budućnost, u kojoj bi online video oglašavanje trebalo značajno da raste.

BBC navodi nedavnu studiju koja pokazuje da je samo u Velikoj Britaniji prošle godine potrošeno više od milijarde funti na mobilno oglašavanje, što je rast od 93 posto u odnosu na 2012.

"Relevantniji oglasi biće zanimljiviji ljudima koji gledaju online video sadržaje, ali i djelotvorniji kod oglašivača", navodi se u objavi iz Facebooka. LiveRail navodi inače kako mjesečno isporuče više od 7 milijardi video oglasa.

 

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.