INFOFEST 2014 od 28. septembra do 4. oktobra
INFOFEST - (Ilustracija)

U Miločeru

INFOFEST 2014 od 28. septembra do 4. oktobra

Dvadeset prvi Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST 2014, održaće se u Miločeru, od 28. septembra do 4. oktobra ove godine.

Ovogodišnja INFOFEST dešavanja proteći će uz konferenciju regulatornih tijela regiona iz oblasti elektronskih komunikacija. U programu INFOFEST-a je i IV ICT  savjetovanje poštanskih uprava regiona.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore, kao jedan od organizatora INFOFEST-a planira da, kao i prethodnih godina, iskoristi INFOFEST kao centralno mjesto za razmjenu ideja i iskustava domaćih i međunarodnih subjekata, kada je u pitanju razvoj informacionog društva. 

Rok za dostavljanje autorskih radova po Javnom pozivu Organizatora INFOFEST-a je 31. jul 2014.  Tematske oblasti i detalji o pripremi radova objavljeni su na zvaničnom sajtu manifestacije. 

"Selekciju najuspješnijih radova koji će biti publikovani i prezentirani u zvaničnom programu obavlja Stručno-programski odbor Festivala,  kojim rukovodi prof. dr Milica Pejanović Đurišić, dok je na čelu Upravnog odbora INFOFEST-a prof. dr Vujica Lazović“, saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

INFOFEST programi će se odvijati u izložbenim, prezentacionim i diskusionim formama. Biće organizovano nekoliko panela i stručnih rasprava po aktuelnim pitanjima razvoja informacionog društva, kao i širok spektar drugih sadržaja. 

"Organizator je u pregovorima oko dovođenja nekoliko renomiranih međunarodnih eksperata koji će na INFOFEST-u održati tematska izlaganja. Naravno, ni ovaj put neće izostati dobro osmišljeni animativni programi koji daju posebnu draž atmosferi na ovoj manifestaciji“, navodi se u saopštenju,

Prethodnih godina broj registrovanih učesnika Festivala - predstavnika državne i javne uprave, finansijskih institucija i velikih poslovnih sistema, je veći od 1.000.

Podsjećamo, INFOFEST je, odlukom Vlade Crne Gore, proglašen manifestacijom od državnog značaja i važi za najveći regionalni događaj u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Organizatori Festivala su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i kompanija Biznis Link.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.