SDT će provjeriti tvrdnje Mirka Velimirovića

SDT će provjeriti tvrdnje Mirka Velimirovića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je da će provjeriti tvrdnje koje je svjedok saradnik u u slučaju "Državni udar" Mirko Paja Velimirović iznio u intervjuu za portal IN4S.

- Specijalno državno tužilaštvo će, u okviru krivičnog predmeta u kojem već utvrđuje način na koji je vođen i odlučivano u krivičnom postupku javnosti poznatom kao 'državni udar', provjeriti i tvrdnje svjedoka M.V., iznijete u audio i video snimku objavljenom od medija 'In4S', a sve u cilju utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti ističe se u saopštenj SDT-a

Velimirović je u intervjuu portalu IN4S, iznio tvrdnju da nije postojalo oružje koje je bačeno u jezero Gazivode i optužio bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog tadašnjeg zamjenika Sašu Čađenovićda su montirali sudski proces u slučaju "Državni udar".

On je kazao da je - bio prisiljen da lažno svjedoči -, te da - iza svega stoji Katnić -.

Izvor:Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.