Anđušić: Lakoviću bolje da se oglasi o nezakonitim procedurama oko izbora v.d. direktora UP

Anđušić: Lakoviću bolje da se oglasi o nezakonitim procedurama oko izbora v.d. direktora UP

Dugogodišnji funkcioner policije iz vremena vladavine DPS-a osjetio je naprasnu potrebu da se pozabavi slobodnom riječju, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić, komentarišući navode poslanika PES-a Miodraga Lakovića da je odluka Vlade da se v.d. direktora Uprave policije (UP) bira javnim pozivom, ' još jedan mali korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor'.

”Mislim da bi bilo bolje da se, kao legalista, oglasi o nezakonitim procedurama oko izbora v.d. direktora UP ili pak na neki od skandala na koje se glasno ćutalo, danima. Valjda se za poštovanje zakona i slobodnu riječ valja uvijek podjednako boriti? Nego, Mišo ponekad kao da zaboravi đe je bio 15 godina…”, istakao je Anđušić na društvenoj mreži Iks (X).

Podsjećamo, Vlada Crne Gore jednoglasno je razriješila sinoć, na telefonskim konsultacijama, bez održavanja sjednice, direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Kako je saopšteno, njemu je mandat oročen do 12. marta, za kada je najavljena sjednica Vlade Crne Gore na kojoj će ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pripremiti izvještaj o javnom pozivu za novog v.d. direktora policije i tada će biti izabran Brđaninov nasljednik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.