Zenka: Podrška Spajiću zbog principa, nijesmo tražili mjesto u Vladi
Mehmed Zenka

Zenka: Podrška Spajiću zbog principa, nijesmo tražili mjesto u Vladi

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka kazao je da Vladu podržava zbog principa i saglasnosti sa mandatarom i konstituentima oko tih principa, saopšteno je iz te partije.

On je kazao da mjesto u Vladi nijesu tražili,  niti su, kako tvrdi, podršku uslovili bilo čime.

Naveo je da je, pošto se ime DUA-e i njegovo ime već danima u javnosti spominje u kontekstu podrške za formiranje 44. Vlade, dužan da građanima i javnosti ponovi da je na konsultacijama kod predsjednika države, dao podršku da Spajić bude mandatar za sastav 44. Vlade.

"Vladi dajemo podršku zbog: Potrebe Crne Gore za intenziviranjem evropskog puta i prozapadnog kursa države Crne Gore; Posebnom potrebom pomirenja i smirivanjem tenzija stavljanjem moratorijuma na sve teme koje dijele društvo; Nastavka borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije sa posebnim naglaskom na zatvaranje poglavlja 23 i 24 u procesu integracije Crne Gore u Evropskoj Uniji; Čvrsta saradnja u okviru NATO saveza i partnerska i neraskidiva veza sa našim ključnim partnerom SAD" , saopštio je Zenka.

A sve to, kako ističe, zajedno sa ciljem ekonomskog i demokratskog razvoja i napretka naše zajedničke države Crne Gore kao naredne članice Evropske Unije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.