Gorčević: Poštovanje svim ženama koje se usude da uđu u politiku
Maida Gorčević

Gorčević: Poštovanje svim ženama koje se usude da uđu u politiku

Maida Gorčević, članica predsjedništva PES-a i poslanica u Skupštini Crne Gore, kazala je da ono što, kao žena koja je od skoro u politici, može da uradim je da izrazim poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da u politiku uđu.

Poručuje da se ovih dana mogu čuti razni narativi, koji očigledno imaju za cilj da omalovaže svaku ženu koja je iznijela svoj stav, za ili protiv trenutne političke situacije.

"Kreiranje atmosfere na društvenim mrežama, koja je pogodna za mizogine komentare, prijetnje, omalovažanje, jednom riječju - pozivanje na linč i govor mržnje, je neprihvatljivo. Da li se ovakvim postupcima od strane pojedinaca i političkih subjekata šalje poruka ženama da će biti "razapete" ukoliko iznesu stav i pokažu da u muškom odijelu mogu više i od pojedinih pripadnika jačeg pola? Osuđujem napade, prozivke i ucjene upućene svim koleginicama, o kojima ovih dana možemo čitati. Neke od njih su majke, sestre, a prije svega i nečija djeca", navela je ona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.