Tri osobe osumnjičene za ugrožavanje sigurnosti Filipovića, dvije se ne nalaze u CG
Filipović

Tri osobe osumnjičene za ugrožavanje sigurnosti Filipovića, dvije se ne nalaze u CG

Službenici Uprave policije postupaju po prijavama Lj.F. koje je podnio putem mejla, protiv više osoba koje su mu putem društvenih mreža uputili uvrede i prijetnje, saopšteno je iz Uprave policije. Izvršenim provjerama na terenu, utvrđeno je, kako navode, da su ova lica nedostupna, odnosno da ne borave na području Crne Gore već duži vremenski period.

"U skladu sa važećim zakonima, policijski službenici o predmetnim prijavama obavijestili su Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru koje je dalo instrukcije o daljem postupanju policijskih službenika, u smislu utvrđivanja identiteta korisnika navedenih profila društvenih mreža i prikupljanja obavještenja od njih, te preduzimanje drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije.Postupajući po prijavama Lj.F. koje je 7. avgusta putem mejla podnio protiv L.V. i I.M. zbog prijetnju upućenih preko društvenih mreža, pripadnici budvanske policije su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju lociranja i prikupljanja obavještenja od prijavljenih lica.Izvršenim provjerama na terenu, utvrđeno je da su ova lica nedostupna, odnosno da ne borave na području Crne Gore već duži vremenski period", saopšteno je iz Uprave policije.

U odnosu na prijave Lj.F., koje je podnio 8. avgusta 2022. godine, protiv R.Đ., P.J. i O.M. zbog upućenih poruka prijeteće sadržine putem društvene mreže, policija je obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se, kako se navodi, izjasnio da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Službenici Uprave policije policije će u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru nastaviti aktivnosti po podnijetim prijavama, o čemu će blagovremeno obavještavati podnosioca prijave kao i javnost, cijeneći zainteresovanost za njihov ishod.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.