Poslanici sjutra glasaju o smjeni Bratić
Vesna Bratić

Poslanici sjutra glasaju o smjeni Bratić

Poslanici će se sjutra izjašnjavati o zahtjevima za smjenu tri ministra – vanjskih poslova Đorđa Radulovića, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića i prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Interpelacije je pokrenula opozicija, a završena je rasprava o radu ministara Radulovića i Stijovića, dok se o radu ministarke Bratić nije raspravljalo, jer se nije pojavila u Skupštini kada je ta interpelacija bila na dnevnom redu.

Takođe, i Demokratska narodna partija (DNP) Milana Kneževića najavila da će glasati za smjenu sva tri ministra zbog smjene njihovog kadra Jelene Kljajević sa mjesta direktorke Nacionalnih parkova.

Ipak, u Ustavu piše da interpelaciju može podnijeti trećina poslanika, da se pretresa određena politika vlade i da Vlada treba da odgovori na podnesenu interpelaciju 30 dana od dostavljanja.

Premijer Zdravko Krivokapić najavio je juče da neće potpisati interpelacije ukoliko budu usvojene u parlamentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.