Medojević: Vlada danas neće pasti a zaslužila je to
Nebojša Medojević

"DPS sa Milom Đukanovićem se još jednom predstavio kao gubitnička opcija"

Medojević: Vlada danas neće pasti a zaslužila je to

Lider Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner DF-a Nebojša Medojević uvjeren je da Vlada Crne Gore danas neće pasti. Ipak, kako je rekao, to ne znači da ne bi trebalo da padne jer je "izostankom rezultata davno zaslužila da padne".

Kako je rekao u Jutarnjem programu TVCG, DPS je pregovarao sa vlasnicima GP URA prije izbora u Mojkovcu da se sruši vlada i da potpredsjednik Dritan Abazović bude novi premijer.

"Nema većine za pad vlade i po treći put za tri mjeseca DPS i Milo Đukanović će doživjeti politički nokaut, predstaviti sebe kao gubitničku opciju", rekao je Medojević.

On smatra da ozbiljna politička organizacija ne ide u važan postupak, kakav je izglasavanje nepovjerenja vladi, ako prethodno nema obezbijeđenu većinu.

"DPS sada pokušava raznim manipulacijama da prekroji izbornu volju građana. Vlada Crne Gore neće danas pasti, što ne znači da ne treba da padne. Ona je izostankom rezultata davno zaslužila da padne", smatra Medojević. 

Podsjeća da vlada i parlament ne funkcionišu, a da su ključne institucije u v.d. stanju.

Jedini demokratski, pošten i ljudski izlaz iz ove situacije je organizacije novih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

"Ako URA napravi manjinsku vladu s manjinama, a DPS to podrži, to nije demokratska vlada, to je prekrajanje izborne volje građana, jer niko nije 30. avgusta glasao da URA pravi takve aranžmane", istakao je Medojević.

Nova vlada, kako je rekao, trebalo bi da bude politička i da u nju uđu predstavnici manjinskih naroda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.