Zašto je 'Promising Young Woman' film koji bi trebao pogledati svako (VIDEO)

Zašto je 'Promising Young Woman' film koji bi trebao pogledati svako (VIDEO)

Gotovo neprimjetno i na prvi pogled potpuno bezazleno, na ekrane nam se prikazao dragulj koji bi svakog natjerao da prije djelovanja razmisli dvaput.

Iako na prvu nalik crnoj komediji, “Promising Young Woman” sve je samo ne to. Nominovan je bio za čak pet Oscara i četiri Zlatna Globusa, a jasno je i zašto je riječ o filmu o kojem se priča već neko vrijeme.

Naime, kako otkriva i sama napeta najava, priča prati Cassandru, bivšu uspješnu studentkinju medicine koja je nakon jednog traumatičnog događaja prekinula studije i sada živi sa roditeljima, radi za šankom u kafiću, nema prijatelja, nema dečka, ima 30 godina i roditelji su joj već ozbiljno zabrinuti. Cassandrin 'društveni život' uglavnom svodi na to da izlazi u klubove i barove, pretvara se da je mrtva pijana, a kad je takvu neki lik pokupi i odvede kući, ona ga naglo suočava s onim što joj je upravo htio učiniti.

 

 

Poput hladnog tuša za sve one koji nesmetano prilaze pijanim i nemoćnim ženama u klubovima, manje od tri minute najave filma dovoljne su da sa sigurnošću možemo reći kako je film pokrio sve ono o čemu nevoljno razgovaramo, čvrsto braneći svaku djevojku koja je bar jednom u životu čula riječi: “Sama si si to učinila”.

Napet i pun neočekivanih dešavanja, film ne otkriva ništa više od onoga što nam je već dobro poznato, ali nezavisno o tome definitivno donosi svojevrstan užitak u tome što će pravda konačno biti postignuta… pa makar i u filmu, piše Cosmo.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.