Nedjeljni horoskop: Unaprjeđenje za Vodolije, umor i nervoza za Rakove...
ilustracija

Nedjeljni horoskop: Unaprjeđenje za Vodolije, umor i nervoza za Rakove...

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 13.09 do 19.09. 2021. godine.

OVAN

Hrana 

Svoj frižider ili ostavu najpre napunite svežim voćem i povrćem, a možete dodati i nešto sušenog voća, integralnih žitarica. Od mesa – neka na prvom mjestu budu piletina i junetina. Slatkiše umanjite, osim što povremeno možete uzimati crnu čokoladu.

Ljubav

 U emotivnim ili bračnim pričama bilo bi baš fino da pokušavate da smanjite napetost i nervozu. Vaš vladar je od srijede u znaku Vage, što ne znači da ćete biti savršeni diplomata, već da ćete umjeti da se iskontrolišete i podignete ručnu kad situacija krene da se usijava. A partner će se potruditi da vam začini svaki dan – mnogo manje na lijep, mnogo više na ne baš sladak način. Svaku situaciju koju možete da okrenete na strast – uradite to. Slobodni Ovnovi – fatalne privlačnosti i lude strasti su super i ako mislite da možete da se nosite sa takvim slučajevima, bilo da je u pitanju prošlost ili novo – samo napred.

Posao 

U prvoj polovini nedjelje moguće su neke nejasne situacije i problemi u saradnji koji mogu dovoditi do napetosti ali bi ovo trebalo da se na zadovoljavajući način riješi u drugom dijelu sedmice. Nemojte žuriti sa odlukama u ovom periodu, pogotovo ako niste u potpunosti sigurni u informacije koje imate. Od polovine nedjelje ulazite u period kada ćete imati veću podršku od strane osoba koje su vam poslovno bitne. Takođe, dobar je trenutak za nove dogovore i obnovu starih saradničkih odnosa.

Novac 

Nemarno baratanje novcem, nepotrebni troškovi, nije dobar trenutak da se zadužujete.

Zdravlje

 Više opuštanja će pozitivno djelovati na cjelokupan organizam.

BIK

Hrana 

Malo je vjerovatno da ćete uspijevati da obuzdavate potrebu za uživanjem u hrani. Pošto se nalazite u periodu kada vam imunitet može oslabiti zbog prevelikog energetskog trošenja – potrudite se da unosite zdrave kalorije, a ne one iz slatkiša, grickalica, brze hrane.

Ljubav 

Mnogo toga vama lično u ovoj nedjelji skreće pažnju i nameće se kao prioritet ili kao izvor nezadovoljstva. Uopšte ne mora da znači da će negativna energija dolaziti od strane partnera, ona je u ovom periodu ipak u većoj jmeri kod vas prisutna. Naravno, imaćemo situacije i kod nekih Bikova kada ste svjesni da voljena osoba nešto krije i to vas uznemirava i donosi vam loše osjećaje i nezadovoljstvo. Slobodni Bikovi – kvadrat vaše vladarke sa retro Saturnom može da donese ili prošlost ili novitete – ali one obojene karmičkom energijom i težinom. Šta ćete vi, bilo s jednim bilo s drugim – ne znam.

Posao

Iako može biti nekih brljotina – za koje nećete biti vi krivi već oni sa kojima radite i sarađujete – mora se primijetiti da ćete svoje obaveze zaista obavljati odgovorno. To što niste zadovoljni odnosom nadređenih prema vama i što postoji određena napetost – može biti jednim djelom vaša krivica, ali ipak mnogo više ide na stranu šefova koji su u ovom periodu prilično rigidni ili se pak sklanjaju iz neugodnih situacija i ostavljaju vas da se sami nosite sa njima. Nije trenutak za odluke koje se vezuju za vaš poslovni status.

Novac

Novca ima, ali ne onoliko koliko ste svojim radom zaslužili.

Zdravlje 

Nešto slabiji imunitet. Osjetljivo je grlo i urogenitalni trakt. Mogući problemi sa hormonima.

hranajede

BLIZANCI

Hrana

 Osjećate da vam je potrebno više energije, a i trenutno ste u periodu u kojem vam je imunitet oslabljen, pa vam je potrebna ishrana bogata mineralima i vitaminima. Ne uzimajte suplemente, već obogatite svoju trpezu svakodnevnim unosom voća i povrća.

Ljubav

 Sa partnerom uglavnom korektno u ovoj nedjelji. Možete imati neku nejasnu situaciju, sumnju ili ćete pak biti zbunjeni ponašanjima voljene osobe – ali ovo je kratkotrajno i rješivo. Sada vam je najvažnije to što vam je komunikacija dobra i što umijete doći do dogovora i zajedničkog rješenja za sve, a isto tako i zajednički uživati u nekim zabavnim aktivnostima i provodu. Slobodni Blizanci – stara ljubav zaborava nema a vama se baš jedna takva „stara“ emocija smeška u ovoj sedmici. Čak i ako joj zatvorite vrata pred nosom ne računajte da ste riješili situaciju. Sa novim osobama – flert, uživanje, dobar provod i zabava.

Posao 

Iako početkom nedjelje može izgledati kao da se solidan dogovor ili posao otvaraju pred vama – ne bi trebalo žuriti sa odlukama. Ne računajte baš mnogo u prvom dijelu nedelje na tačnost informacija koje dobijate od drugih – neophodno je da ih dobro provjerite da biste znali u kom pravcu da djelujete i da li da djelujete uopšte. Odnos sa kolegama može biti nešto napetiji tokom ovog perioda, pogotovo ako vas smatraju konkurencijom ili misle da im smetate u njihovoj ličnoj promociji i napredovanju.

Novac 

Možete dobiti vijesti o prilivima. E sad, da li će zaista priliva i biti – to je pitanje.

Zdravlje

 Iako na prvi pogled djelujete kao da ste skroz ok, imunitet baš i nije najsjajniji. Čuvajte se prehlada.

RAK

Hrana

 Pojačana aktivnost zahtijeva od vas i da više obratite pažnju na način ishrane. Ne izgovarajte se nemanjem vremena i ne preskačite obroke, a pogotovo ih nemojte zamjenjivati slatkišima, brzom hranom ili grickalicama. Potrebno vam je više vitamina u ishrani.

Ljubav 

Komunikacija između partnera i vas neće baš funkcionisati, makar u većem dijelu nedjelje. Nećete uspijevati da se dogovorite ni oko najobičnijih pitanja jer ćete se igrati „gluvih telefona“ – svako će čuti samo ono što njemu odgovara. Ukoliko dozvolite da ovo utiče na vas, može doći i do zahlađenja odnosa ili pak do pojačavanja sumnje, ljubomore i posesivnosti. Slobodni Rakovi – Venera se šetka kroz vaše polje ljubavi kvadratirana od strane Saturna, podsjećajući vas na neku emotivnu prošlost koja je još uvijek prilično živa u vašim mislima. Ukoliko ste od prošlosti „operisani“, eto karme, eto razlike u godinama.

Posao

 Neke zbunjujuće situacije, komplikovanje dogovora ili nepotpune informacije koje su vam potrebne za rad – biće aktuelne u prvim danima naredne nedelje. Takođe, mogući su problemi sa papirologijom i tehnikom. No, svako čudo za tri ili četiri dana – ove ćete situacije riješiti, samo se nemojte u procesu nervirati i donositi brzinske, impulsivne odluke. Vaše ideje i planovi se sporo razrađuju, ali ne odustajte od njih. Oni koji se bave privatnim poslom, imaće više obaveza u ovoj nedelji ali i solidnu zaradu.

Novac 

Nedelja povećanih troškova i blage finansijske nestabilnosti.

Zdravlje

 Pojačan umor i nervoza.

LAV

Hrana

 Negdje ste pronašli balans i pravu mjeru kada je ishrana u pitanju. Pomozite sebi i svom organizmu dodatno i izbacite sa jelovnika one namirnice za koje znate da baš i nisu zdrave. Dakle, smanjite začine, jedite manje masnu hranu i odreknite se ponekog slatkiša...

Ljubav 

Neko nezadovoljstvo počeće da se provlači ispod površine odnosa sa voljenom osobom. Čime je uslovljeno ne znam, da li ćete biti spremni da pričate o tome takođe ne znam – ali znam da će vas onako neugodno „grickati“ i kvariti lično vama trenutke sa partnerom. Pitanje je da li će voljena osoba primijetiti da nešto kod vas nije baš na svom mjestu – umijete vi da navučete masku ispod koje se ne vidi kako se zaista osjećate. Slobodni Lavovi – neki spektakularan izbor za vas trenutno ne postoji – ili prošlost ili karmičke priče. A može i kombinacija ova dva. Jak trenutak za ljubavne početke, ali one zahtjevne.

Posao

 Nije loš poslovni period za vas, koliko god se vi trenutno ne osjećali baš fenomenalno i smatrali da previše vremena gubite na papirologiju, na sitnice i na dogovore sa saradnicima koji ne znaju šta hoće. Možda neke obaveze i nisu po vašem ukusu, ali sada imate priliku da ih na jednostavniji način završite. Pošto vam energija nije na savršenom nivou i misli su vam često rasute – postoji mogućnost pravljenja grešaka, naročito sa dokumentacijom ili u dogovorima. Pokušajte da se više fokusirate na ono što radite.

Novac 

Finansijsko poboljšanje svakako stoji, ali troškove i dalje ne uspijevate da kontrolišete.

Zdravlje 

Alergije, prehlade, respiratorne infekcije.

ljubavniparveljacaVjencanje

DJEVICA

Hrana 

Mogli biste da pojačate ishranu, a da posebnu pažnju obratite na unos vitamina i minerala. Potrebno vam je više gvožđa u ishrani, pa ćešće konzumirajte zeleno povrće, naročito spanać. Meso da, ali izbjegavajte industrijske mesne proizvode.

Ljubav 

Opozicija Sunca iz vašeg znaka sa retrogradnim Neptunom iz partnerskog polja, kao i pun Mjesec koji vas čeka u partnerskom polju ne u ovoj nedjelji već 21-og septembra – pokazatelji su da ste u prilično ozbiljnoj fazi sa voljenom osobom i da sada treba graditi odnos postepeno i sa puno razumijevanja, tolerancije i truda. Nemojte zbog nekih glupih svađa i bezveze situacija dovoditi u pitanje sve ono što ste gradili. Slobodne Djevice – „čačka“ vam misli neko preko posla ili iz vaše okoline. To može biti osoba koju već duže poznajete, bivši partner čak, ali i neko sa kim imate solidnu razliku u godinama.

Posao 

Do vas mogu doći neke neprijatne informacije. Mogu vam biti saopštene, možda ćete ih na neki način otkriti, prokljuviti – ali u svakom slučaju, nećete biti zadovoljni. Moguće je da ćete shvatiti da ste previše povjerenja dali nekim osobama u svojoj okolini i previše im vjerovali. U svakom slučaju, trenutak je da razmislite na koji način ćete reagovati, ali moj savjet vam je da za sada samo pratite situaciju. Kao prioritet stavite svoje obaveze i na tu stranu usmerite svoje snage i vrijeme.

Novac 

Dosta korektna finansijska situacija, iako može da se dogodi da vas „zakinu“ prilikom isplate.

Zdravlje 

Kompletan respiratorni trakt je osjetljiv. Moguće prehlade, alergije, virusne infekcije.

VAGA

Hrana 

Nije vam lako da se borite sa napadima gladi koji vas povremeno preplavljuju, a kojima prosto ne možete da se oduprete. Potrebna vam je lakša hrana, a to će biti teško praktikovati tokom ovog perioda. Slatkiši su nešto čemu ne možete i ne uspijevate da odolite.

Ljubav 

Na prvi pogled i vaš odnos i vi ćete biti u redu. Teško je da će sa partnerom biti nekih iole većih problema ili nesuglasica u ovoj nedjelji. No. Vaša vladarka je u znaku Škorpije koji joj daje notu preosjetljivosti, isključivosti, snažne emocije koje nisu mirne već talasaju žestoko. Takođe, vaša je vladarka u ovoj nedjelji pod kvadratom od strane Saturna koji dodatno donosi osjećaj da niste zadovoljni. Vi lično. To svoje nezadovoljstvo ili šta god da vam je u glavi za sada ćete držati u sebi i ćutati. Za dalje – videćemo. Slobodni – gledate u budućnost a misli su vam okrenute ka prošlosti. Prošlost je za sada jača od svega.

Posao 

Malo ćete se nervirati početkom nedjelje jer se stvari neće odvijati po vašim planovima, a i imaćete problem sa konkurencijom i onom vidljivom – u poslovnom okruženju, ali i onom nevidljivom – jer ćete osjećati da vam neko priča i „radi“ iza leđa. Generalno gledano, vaši će se poslovi u ovom periodu odvijati nekim normalnim tokom, ništa presporo, ništa prebrzo – ali vi nećete biti zadovoljni svojim učinkom, smatraćete da ste mogli da postignete mnogo više. Ne budite prevelik kritičar sami sebi.

Novac 

Lijepi će vam prilivi dolaziti i vi ćete ih još lepše komplet potrošiti.

Zdravlje 

Malo problem sa nesanicom, malo problem sa hormonima, malo sa urogenitalnim traktom.

ŠKORPIJA

Hrana 

Teško je biti umjeren i kontrolisati ishranu sa Venerom u polju ličnosti, koja prosto „traži“ svaku vrstu uživanja. Vi ste i inače gurman, a sada ste to postali na kvadrat. Ukoliko je moguće – pokušajte da budete umjereni, makar po pitanju slatkiša.

Ljubav

 Venera je kod vas. A šta je Venera u znaku Škorpije nego vatra i led? Led je spolja, a vatra unutra. Spolja je mirna površina rijeke a unutra virovi divlje kovitlaju. Kada dodamo naglašeno polje tajni u koje sredinom nedelje ulazi Mars, vaš vladar – šta dobijemo? Dobijemo tajne odnose. Dobijemo misli koje idu ka nekim osobama, koliko god vi pokušavali da ih kontrolišete. Dobijemo strasti koje je teško obuzdati. Dobijemo i ljubomoru i nesigurnost i milion i jedno pitanje u glavi. Dobijemo karmičke početke i karmičke povratke. Dobijemo ćutanje iza kojeg stoji milion i jedna riječ. Dobijemo tenziju koja samo raste.

Posao 

Ta će vam Venera pomoći po pitanju posla. Dovešće vam saradnike, donijeće vam povoljnosti, staviće vam pare u džep. Ali ako mislite da će to ići lagano i bez opterećenja – ma nema ništa od toga. Moraćete da budete mnogo odgovorni, mnogo posvećeni poslu i obavezama, mnogo spremni da dajete sebe stopostotno. I neće biti jednostavnog puta kroz ovu sedmicu. Planovi su vam dobri, ideje su vam odlične, ali još uvijek nije vreme da u potpunosti ugledaju svjetlost dana. Razrađujte, analizirajte, smišljajte.

Novac 

Para će biti, ali će biti teško zarađene a pokazivaće namjeru da lako odu. Ne dajte im.

Zdravlje 

Mogući problemi sa hormonima, urogenitalnim traktom, lumbalnim dijelom kičme, grlom.

ljubavnipardrzanjezarukushutterstock

STRIJELAC

Hrana 

U periodu ste koji je zahtjevan za vas, pa vam je potrebna kaloričnija ishrana. Uzimajte više mesa, jaja, tvrdih sireva, a od povrća će vam najviše prijati i odgovarati zeleno lisnato. Slatkiše zaobilazite ukoliko je to ikako moguće.

Ljubav 

Jedna onako, baš fina tenzijica čuči u vama. A rekla bih da ni partner nije u nešto boljoj situaciji od vas. E sad, kad se dvije potisnute tenzije udruže naravno da postoji šansa da izbiju na površinu i naprave dar mar. Šta izaziva tenziju to samo vas dvoje znate – da li ljubomora, da li poslovne obaveze ili nešto deseto. Ako želite da na fin način izađete iz ove sedmice – gledajte da se uklapate i dana tenziju tenzijom ne odgovarate. Pričajte, normalno. Možete ako se potrudite. Slobodni Strelčevi – kažu da je ponavljanje majka mudrosti. Ne znam da li to važi i kada je ljubav u pitanju? A da pređete na novo gradivo?

Posao 

U nedelji ste koja vam donosi brza dešavanja i malo je vjerovatno da će se nivo obaveza iole smanjivati. Početkom perioda možete imati manjih problema u komunikaciji sa saradnicima koje će biti lako riješiti ukoliko vaš pristup bude opušten i pozitivan, sa željom da se situacija razriješi što prije. Generalno gledano, imate prilično dobre predispozicije za solidnu i uspješnu radnu nedjelju, koliko god vas neke situacije kočile. Ono što je najbitnije je da trenutno imate veliku podršku na koju možete da se oslonite.

Novac 

Vi lično nećete biti zadovoljni finansijskom situacijom iako ona nije baš toliko loša.

Zdravlje 

Mogući su problemi sa spavanjem.

240050spavanjef

JARAC

Hrana 

Manjak vitamina i minerala u ishrani kod vas je sada već evidentan. Ukoliko ne želite da se suočite sa jačim padom imuniteta, pojačajte ishranu citrusima, južnim voćem, mesom. Takođe – češće konzumirajte supice, čorbice i variva sa puno povrća.

Ljubav

 Odnos sa voljenom osobom u ovoj nedelji mogu kvariti vaše nesigurnosti, vaši strahovi, preispitivanja, sumnje i ljubomora. Takođe, možete nekim svojim zadrtim i isključivim stavovima donositi negativnu energiju, čak i zahlađenje u odnosu. Ono što će vam dobro ići jeste komunikacija – ali ona prava, otvorena i iskrena – bez manipulacije i pritisaka sa vaše strane. Slobodni Jarčevi – Venera je dobra prema vašem znaku ali u kvadratnom aspektu sa vašim vladarom Saturnom. Ukazuje ili na prošlost ili na neku formu straha od ljubavi, na razliku u godinama ili na početke karmičkih emotivnih veza.

Posao 

Ulazak Marsa u vaše polje karijere polovinom nedjelje i odlični aspekti koje će praviti a koji se vezuju za vas i za vaš poslovni segment – govore o bitnom periodu za Jarčeve koji će početi da se otvara verovatno ne od ove nego od naredne sedmice. U ovoj nedelji možete čak u nekom trenutku pomisliti da planovi koje ste brižljivo gradili neće moći da budu ostvareni i da nemate dovoljno podrške za svoje ciljeve. Ovo je samo trenutna faza – prave stvari za vas tek dolaze. Održavajte dobru komunikaciju sa saradnicima.

Novac 

Nećete baš biti prezadovoljni svojom finansijskom situacijom.

Zdravlje 

Nešto slabiji imunitet. Mogući problemi sa hormonima. Osjetljivost grla.

VODOLIJA

Hrana 

Potrebne su vam promjene u ishrani i znatnije obraćanje pažnje na ovaj segment. Trudite se da jedete zdravo, umjereno – rasporedite obroke i više jedite kuvanu hranu, variva, supe, čorbe. Pojačajte unos južnog voća i zelenog povrća.

Ljubav

 Partner je u nekom svom filmu (u prevodu – ne zna gdje će prije i na koju će stranu), vi ste pak okupirani poslom i malo zabrinuti zbog stanja finansija. Ni jedno ni drugo niste fenomenalno, ali to ne znači da vaš odnos treba da trpi. Link za komunikaciju vam je otvoren i nemate prepreke da se razumijete i prilagodite u kratkotrajnim zajedničkim momentima. A nemate prepreke ni da se s vremena na vreme opustite u izlasku ili nekoj uživanciji. Slobodne Vodolije – iako je sve ono što se vezuje za prošlost i karmičke priče i dalje primarno kod vas, od ove nedjelje počinje da se otvara mogućnost i za nove osobe u vašem životu.

Posao 

Venera u tranzitu kroz polje karijere s jedne strane vam daje, sa druge uzima. Dobijate pomake, neki od vas mogu dobiti i posao i unaprjeđenje ili finansijske beneficije. No, isto tako dobijate i period ogromne odgovornosti, obaveza i ne baš predivnog odnosa sa autoritetima. Takođe, dobijate i određenu formu nezadovoljstva jer ste svjesni koliko dajete a premalo dobijate zauzvrat. Dogovori vam idu od ruke ove nedelje, bićete ubjedljivi, otvoreni, spremni na kompromis. Inostranstvo i dalje povoljno po vas.

Novac 

Zarade ima, ali nedovoljno, uz kašnjenje. Ili je pak brzo pojedu troškovi.

Zdravlje 

Napetost, stres. Mogući respiratorni problemi i sa urogenitalnim traktom.

RIBE

Hrana 

Svjesni ste toga da vaši apetiti u ogromnoj mjeri zavise od toga kako se osjećate. Da ste skloni da „gušite“ i zatrpavate hranom snažne emocije, bile one pozitivne ili negativne. Na žalost, niste u mirnom periodu pa je itekako moguće da će apetiti biti znatno pojačani.

Ljubav 

Dokle god „letite“, dokle god situaciju sa emotivnim partnerom posmatrate samo sa one vaše duboko emotivno osjetljive strane – sve do tada nalazićete razloge da budete nezadovoljni, opterećeni, u strahu ili sa pojačanom ljubomorom. Obzirom da nas 21-og septembra očekuje i pun Mjesec u vašem znaku – postoji realna šansa da ne uspijevate da se usaglasite sami sa sobom i da cela situacija sa partnerom ide ka dodatnom opterećenju. Makar na kratko isključite emocije ako je to ikako moguće i razgovarajte. Slobodne Ribe – udvarači su tu, stari i novi. Svega ima, samo nema pravog putokaza na koju stranu ići.

Posao 

U poslovnoj sferi ćete se znatno bolje snalaziti nego na polju emocija. Jer, ovde umijete da isključite maštu i da uključite stvarnost. A ta stvarnost govori da niste u laganom periodu, da se mnogo očekuje od vas i da nemate baš neku naročitu podršku od najbližeg poslovnog okruženja. Može u prvoj polovini nedjelje biti i manjih komunikacijskih problema sa saradnicima, nesporazuma i pogrešno protumačenih informacija. No, umete da zastanete i da sagledate situaciju sa svih strana, pronađete rješenje.

Novac 

Novac vam se lako izvlači iz džepova u ovom periodu.

Zdravlje 

Umor, stres, nervoza, problemi sa spavanjem. Potrebno vam je više opuštanja.

Izvor: B92/Veneresapapilotnom

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.