Ivanović za dan
Petar Ivanović

Ivanović za dan "obišao" sedam zemalja, uzeo 5.500 eura dnevnica

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Petar Ivanović je u septembru 2013. godine u istom danu obišao sedam država i jednu nepoznatu lokaciju i uzeo dnevnice u iznosu od 5.500 eura.

To je gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti rekao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

On je kazao da je 23. septembra 2013. godine išao u Novi Sad, Francusku, nepoznatu lokaciju, Ukrajinu, Hrvatsku, Veliku Britaniju, Španiju i Njemačku.

"Za Novi Sad uzima dnevnicu 398 eura, za Francusku 2.066 eura, za nepoznatu lokaciju 144 eura, za Ukrajinu 134 eura, za Veliku Britaniju 1.274 eura, za Španiju 930 eura i Njemačku 578 eura", rekao je Stijović.

Stijović je kazao da je vinariji čiji je vlasnik majka Petra Ivanovića ministaro poljoprivrede kroz projekte dato kredita u iznosu od oko 2,5 miliona eura.

"Imamo ministra koji je nadležan, koji daje svojoj majci, koja ima 80 godina, i palo joj je na pamet da se bavi proizvodnjom vina, milionske iznose...”, rekao je Stijović.

Ministar je iznio podatak i da se pojavljuje Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore – Montenegro kojem je za nekoliko godina isplaćeno više stotina hiljada eura.

"Ovo udruženje nije bilo registrovano u momentu kada je imalo samo žiro račun. Ne mogu da tvrdim, ne želim, ali podnijeli smo prijavu... U ovom trenutku radi se o NVO”, rekao je Stijović.

On je u emisiji pokazao i zahtjev kojim je tražena isplata 15.000 eura toj NVO, a koji je ispisan olovkom na običnom papiru....

"A šta je rađeno za taj novac, kupovane su svečarske odore, svečane zastave... Podnijeli smo prijave i tražićemo povraćaj sredstava za sve što je pronađeno”, rekao je Stijović.

Iznio je i podatak da je takođe bivši ministar poljoprivrede i funkcioner DPS-a Milutin Simović u istom danu putovao u Mostar, Novi Sad i Beograd.

"I za svaku lokaciju uzimao dnevnicu - za BiH 189 eura, Novi Sad 304, Beograd 194 eura... Njegova supruga putovala je za Albaniju, Makedoniju, negdje i sa vozačem... Imamo račune i za Tarzana Miloševića... Petar Ivanović je volio da putuje, Simović je volio da troši u restoranima...”, rekao je Stijović.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.