Vlada Crne Gore juče najavila gašenje nacionalnog avio prevoznika

Savjetnik predsjednika Crne Gore odgovorio ministru finansija

"Spajić bi morao znati da je Đukanović prvi koji ima pravo da priča o MA, a da je on poslednji koji ima pravo da bilo šta komentariše"

Ministar finansija Milojko Spajić, odgovorom Predsjedniku Đukanoviću pokazao je, ne samo da mu ne ide najbolje vođenje finansijske politike, već i da posjeduje manjak manira i elementarnog vaspitanja, saopštio je savjetnika Predsjednika Crne Gore za ekonomska pitanja Petar Ivanović.

Podsjetimo, Ministar finansija Milojko Spajić odgovorio je juče na izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je kazao da je gašenje nacionalnog avio prevoznika ishitren i nepromišljen potez.

"Za dvije nedjelje ministar je svojim ekspertskim znanjem uspio da zaduži Crnu Goru za 890 miliona eura u najnetransparentnijoj proceduri ikad, ostavi građane Crne Gore bez budžeta za narednu godinu, zatvori više stotina radnih mjesta, ali i da ugovori konsultantske usluge za emisiju obveznica, gašenje Montenegro Airlinesa i otvaranje novog preduzeća", saopštio je Ivanović i dodao da je Spajić uspio da sa crnogorskom javnošću podijeli svoju ekspertizu da osnivanje novog avio prevoznika neće koštati ništa, samo će Vlada dati 30 miliona eura od pozajmljenog novca prikupljenog emisijom obveznica čiju je kamatu ugovorio ministar sa svojim konsultantima.

Ivanović je kazao kako bi Spajić morao znati da Đukanović nije poslednji, već prvi koji ima pravo da priča o Montenegro Airlinesu.

"Prije svega zbog toga što je bio na čelu Vlade kada je MA formiran i zato što je predvodio vlade koje su uspjele da ovu kompaniju sačuvaju kada su nacionalne kompanije razvijenih evropskih država nestajale", pojasnio je Ivanović.

Poručuje da je zahvaljujući tim potezima, Crna Gora imala dinamičan rast BDP-a koji je udvostručen od obnove nezavisnosti.

"Ministar Spajić gasi crnogorski nacionalni brend u vrijeme kada je legalizovana državna pomoć avio kompanijama u EU. Zato je poslednji koji ima pravo da bilo šta komentariše o Montenegro Airlinesu jer zaslijepljen svojom ekspertizom nije ni primijetio da je Francuska podržala AirFrance sa 7 milijardi  eura, Austrija Austrian Airlines sa 600 miliona eura, Belgija Brussels Airlines sa 290 miliona eura, Finska Finnair sa 500 miliona eura, Španija Iberiu sa 750 miliona eura i Vueling sa 260 miliona eura, Njemačka Lufthansu sa 9 milijardi eura, Portugal TAP sa 1,2 milijarde eura, dok je vlada Holandije dala i planira da dâ ukupno 3,4 milijarde eura za podrsku KLM", kazao je Ivanović. 

Poručio je da bi bilo dobro da se sledeći put Spajić oglasi na Tviteru objavom o nečem dobrom što je uradio za Crnu Goru.

"Nije valjda da se sva njegova ekspertiza sastoju u lakoći zaduživanja i zatvaranja firmi. Građani Crne Gore svjedoci su njegovog (ne)činjenja, ali sada već izvjesno ne još za dugo", zaključio je Ivanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.