Narednih dana obilne padavine u Crnoj Gori, snijeg na sjeveru, obilni vjetar
Ilustracija

Upozorenje Direktorata za vanredne situacije

Narednih dana obilne padavine u Crnoj Gori, snijeg na sjeveru, obilni vjetar

Područje Crne Gore od 26. do 31. decembra biće pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na području Crne Gore, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

U skladu sa informacijom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, obilna kiša očekuje se u centralnim predjelima Crne Gore i na primorju, dok se će na sjeveru biti intenzivnije sniježne padavine i nagli porast visine sniježnog pokrivača.

“U periodu od 29. do 30. decembra, u višim predjelima na sjeveru i duž obale očekuju se vrlo jaki udari južnog vjetra sa olujnim karakteristikama. Zbog očekivane obilne količine vode, očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama. Imajući u vidu najavljenu vremensku prognozu, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji”, rekli su u MUP-u.

Dodaje se da je naloženo da svi subjekti u sistemima zaštite i spašavanja podignu nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.