Roditelji protestovali u Budvi: Nezadovoljni načinom izvođenja nastave
Foto: Screenshot/RTCG

Roditelji protestovali u Budvi: Nezadovoljni načinom izvođenja nastave

Nezadovoljni roditelji u Budvi organizovali su protest ispred Staroga grada, zbog, kako su naveli, načina na koji se izvodi nastava i nemogućnost da se roditelji izbore za slobodu izbora na koji način će dijete pohađati nastavu. Predstavnica roditelja Gabrijela Zajac je saopštila da su budvanska djeca diskriminisana i da su nametnute mjere koje se, kako je navela, kose sa svim onim što se dešava mimo škole.

Protest u Budvi organizovali su nezadovoljni roditelji zbog, kako navode, načina na koji se izvodi nastava i što im je, smatraju, oduzeto pravo da odluče da li će njihovo dijete redovno pohađati školu ili će učiti online.

“Obraćam vam se u ime svih roditelja kojima je oduzeto pravo slobode izbora, donošenjem neustavnih mjera povodom takozvane pandemije kovid 19 u ime svih 1.532 roditelja koji su potvrdili online peticiju, od ukupno 3.600 koliko ih je potpisalo. Oduzeto nam je pravo na izbor i slobodnu odluku da li će naše dijete nositi masku učionici, dok sjedi sam u klupi na propisanoj distanci i samim tim ne može ugroziti nikog oko sebe, oduzeto nam je pravo da sami odlučimo da li će naše dijete pohađati redovnu školu ili ići online”, kazala je predstavnica roditelja Gabrijela Zajac.

Nametnute su mjere koje se, smatra Zajac, kose sa svim onim što se dešava mimo škole.

“Predškolske ustanove i dalje redovno rade, bez obaveznih maski, djeci je uskraćeno fizičko vaspitanje, dok se u školskim fiskulturnim salama koje se, između ostalog iznajmljuju, održavaju treninzi klubova sa istom tom djecom. Noćni klubovi rade bez maski i poštovanja distance”, istakla je ona.

Okupljeni roditelji u Budvi tvrde da mjere ne važe za sve jednako i da se preporuke donose bez logike. Njihova djeca su, kako zaključuju, diskriminisana.

RTCG/TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.