DF potpisao predlog za otvorene liste

DF potpisao predlog za otvorene liste

Poslanici Demokratskog fronta potpisali su predlog nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića o izmjenama Zakona o izboru odbornika i poslanika koji predviđa otvorene liste.

"Podsjećamo da su poslanici Demokratskog fronta, na čak sedam sjednica Skupštine Crne Gore glasali za proširenje dnevnog reda i uvrštavanje u skupštinsku raspravu gore pomenutog predloga koji tretira otvorene liste, čime su se stekli uslovi da odbornik u Skupštini opštine Budva Stevan Džaković vrati mandat Demokratskom frontu i izbjegne političku korupciju i prekrajanje izborne volje građana Budve", stoji u dopisu DF-a predsjedniku crnogorskog parlamenta Ivanu Brajoviću,prenosi Pobjeda.

Podsjećamo, poslanik Aleksandar Damjanović je predložio izmjene i dopune Zakona o izboru odbornika i poslnaika kojim je predviđeno uvođenje otvorenih lista, mogućnost individualne kandidatura i ravnopravnost muškaraca i žena na izbornim listama.

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva Stevan Džaković dao je rok DF-u i Demokratskoj Crnoj Gori da do večeras u ponoć potpišu predlog Damjanovića. 

Juče su to uradile Demokrate.

"Kao neko ko drži do riječi mi smo svoju riječ i danas ispoštovali. Crnogorskoj javnosti dostavljamo potpise svih poslanika u Skupštini Crne Gore, kako je to traženo od nas. Riječ je za nas svetinja i obaveza kao način političkog djelovanja", naveli su iz Demokratske. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.