Radi se na unaprjeđenju položaja prosvjetnih radnika kroz rješavanje stambenih pitanja

Ulaže se napor da reforma ne ugrozi radna mjesta

Radi se na unaprjeđenju položaja prosvjetnih radnika kroz rješavanje stambenih pitanja

Ministarstvo prosvjete unaprjeđuje položaj prosvjetnih radnika rješavanjem stambenih pitanja i ulaže napor da sprovedena reforma ne ugrozi radna mjesta, saopšteno je iz tog resora.

Sindikat prosvjete Crne Gore uputio je u utorak Vladi i Ministarstvu zahtjev za otpočinjanje pregovora o povećanju plata.

Glavni odbor Sindikata zaključio da je položaj i tretman prosvjetnih radnika na nezadovoljavajućem nivou, i da njihov materijalno-socijalni status ne prati proklamovane ciljeve Vlade.

Iz Ministarstva su kazali da će javnost biti informisana o stavovima svih strana na temu povećanja zarada u prosvjeti.

„Poznato je da Ministarstvo prosvjete intenzivno radi na unaprjeđenju položaja prosvjetnih radnika kroz rješavanje stambenih pitanja, a uložen je i značajan napor da sprovedena reforma ne ugrozi radna mjesta“, navodi se u saopštenju tog resora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.