Jedan gradonačelnik zabranio je da se sijeku torte na svadbama! Šta mislite zašto?
Ilustracija

Bizaran i čudan zakon

Jedan gradonačelnik zabranio je da se sijeku torte na svadbama! Šta mislite zašto?

Preciznije, mlade i mladoženje jednog čečenskog grada ne smiju zajedno da isijeku prvo parče svoje svadbene torte...

Gradonačelnik glavnog grada Čečenije, Groznog, donio je jedan veoma bizaran i čudan zakon. On je zabranio sječenje svadbene torte, odnosno praktikovanja svadbenog običaja kada mladenci isijecaju prvo parče svadbene torte.

Nazivajući taj običaj "suviše zapadnjačkim", Muslim Hučijev je poručio građanima da moraju da rade na "očuvanju svog duhovnog i kulturnog razvoja" pa je zbog toga donio ovakvu odluku.

Na spisku zabranjenih svadbenih običaja našli su se i "nepristojni plesni pokreti", pa se tako preporučuje da mlada i mladoženja tokom prvog plesa stoje na metar jedno od drugog, a najbolje je da mlada uopšte ne pleše?!

Gosti ne smiju da se pojave na svadbi u alkoholisanom stanju, kao ni u odjeći koja "nije u skladu sa čečenskim mentalitetom".

Potez gradonačelnika ismijan je na društvenim mrežama. Jedan korisnik se zapitao kako će ubuduće jesti tortu na svadbama.

"Izgleda da ću morati da je grizem", napisao je on.

Kako prenose ruski mediji, "svadbene racije" su već sprovedene u djelo, a Hučijev planira da zabranu proširi i na rođendane i godišnjice?!

Izvor: Zanimljivosti dana

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.