Ruski avioni izveli udare na deset objekata terorista

U 15 borbenih letova

Ruski avioni izveli udare na deset objekata terorista

Tokom dana ruski avioni nastavili su sa vazdušnim udarima po objektima logističke infrastrukture, komandnim punktovima i borbenoj tehnici "Islamske države" (IS), otkrivenim ranije na teritoriji Sirije ruskim obavještajnim sredstvima, javio je TASS.

Agencija je prenijela da su sa baze Hejmim u 15 borbenih letova izvedeni napadi na deset objekata "formacija terorista".

Prema podacima Ministarstva odbrane, bombarderi Su-34 uništili su štab i komandni punkt ekstremista IS na periferiji Dejr-Hafira i El-Baba u provinciji Alepo i srušene građevine "u kojima su se krili komandiri terorista", a da je uništeno oko 20 tenkova T-55, koje su ekstremisti ranije zaplijenili od sirijske vojske, prenio je TASS.

Na istoku provincije Homs, nedaleko od grada Tadmora, borbeni par lovca-bombardera "Su-25m" i bombardera "Su-24" nanijeli su udare po dvije oblasti koncentrisane tehnike IS, navodi se u izvještaju.

Dva para aviona "Su-25" izveli su udarce po komandnom punktu i komunikacionom čvoru terorista u planinskom masivu Džebel-Batra i štabu IS u brdima Džebel-Mgara u provinciji Damas, navodi TASS, dodajući da su objekti direktnim udarom navođene bombe uništeni.

TASS izvještava da avioni ruskog vazduhoplovstva nastavlja neprekidno vazdušno izviđanje, pronalaženje ciljeva i njihovo uništavanje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.