Ni Obama nije ponudio rješenje
Hajnc Fišer

Fišer poručio

Ni Obama nije ponudio rješenje

Predsjednik Austrije Hajnc Fišer ističe da je Austrija tokom ove godine mnogo toga naučila u vezi odnosa prema izbjeglicama, prenosi bečki dnevnik "Esterajh".

Kako je rekao, najvažnije je ophođenje uz uzajamno poštovanje.

"Ni predsjednik SAD Barak Obama nije u svom izlaganju pred UN iznio nikakav patent rješenja. Najvažnije je ophođenje uz međusobno poštovanje", rekao je Fišer u izjavi bečkom dnevniku.

On je ukazao da pojedini u Austriji, koji su prije deset godina imali strah od deset izbjeglica, danas sa njima žive dobro u svojim opštinama. 

"Često se govori samo o razlikama umjesto da se pažnja posveti zajedništvu. Tu bi trebalo da izvršimo promjene", objašnjava Fišer. 

On je naglasio da je Austrija, u vezi izbjegličkog talasa, puno naučila tokom proteklih godinu dana. 

"Krajem godine se mnoge stvari rade mnogo bolje nego početkom 2015. I civilno društvo je uključeno i time su stvoreni mnogi pozitivni resursi. Mislim da nam je potrebno profesionalno ophođenje prema izbjeglicama. Moramo da ih tretiramo normalno kako ne bi nastalo previše emocija, koje mogu izazvati strah i bile iskorišćenje za širenje mržnje“, poručio je Fišer.

B92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.