U Kini otvoren najduži stakleni most na svijetu (Video)
Sagrađen od staklenih panela debljine 24 milimetara, 25 puta jačih od običnog stakla, most može da izdrži težinu od čak 800 osoba istovremeno

Samo za hrabre

U Kini otvoren najduži stakleni most na svijetu (Video)

U Kini je juče otvoren spektakularan viseći stakleni most.

Dug 300 metara, prozirni pješački most, djelo izraelskog arhitekte Haima Dotana, postavljen je preko 180 metara duboke provalije u geološko-zabavnom parku Čangžažije, u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, prenosi B92. 

Po reakcijama prvih posjetilaca, može se zaključiti da je šetnja mostom samo za neustrašive. Naime, osim što se nalazi na vrtoglavoj visini, most se i lagano ljulja, što kod mnogih izaziva neprijatan osjećaj. 

Sagrađen od staklenih panela debljine 24 milimetara, 25 puta jačih od običnog stakla, most može da izdrži težinu od čak 800 osoba istovremeno. 

Most je, takođe, predviđen i za bandži skokove.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.