Teške pobjede favorita, Španija sjutra za ostanak
ilustracija

Eurobasket

Teške pobjede favorita, Španija sjutra za ostanak

Košarkaške reprezentacije Francuske, Hrvatske i Litvanije upisale su teške pobjede, dok je Španija u drugom dijelu slomila otpor Islanda u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa.

Rusi su bili na dobrom putu da konačno upišu prvi trijumf na prvenstvu Evrope. Predvođeni Vitalijem Fridzonom 35 minuta kontrolisali su igru i rezultat u Monpeljeu, ali su onda Francuzi uspjeli da se izvuku i sačuvaju maksimalan učinak pobjedom 74:67.

Nando De Kolo ubacio je 13, a Toni Parker i Rudi Gober po poen manje za "trikolore", koji će sjutra sa Izraelom igrati meč za prvo mjesto u grupi.

Fridzon sa 20 i Antonov sa 13 istakli su se u sastavu Rusije.

Holandija je tokom prvog dijela imala i 12 poena prednosti u Zagrebu protiv Hrvatske, prijetila je i tokom nastavka meča, ali je na kraju slavila ekipa Velimira Perasovića sa 78:72.

Simon je bio najbolji igrač u domaćoj selekciji sa 18 poena, sedam skokova i osam asistencija, a istakli su se i Šarić sa 15 te Bogdanović i Tomić sa po 13 koševa. Šaftenar je sa 19 bio najbolji u redovima "lala".

Nikola Mirotić sa 22 i Pau Gasol sa poenom manje predvodili su Španiju do pobjede nad Islandom 99:73, ali će "furija" sjutra morati da savlada Njemačku ako ne želi da senzacionalno ispadne sa Eurobasketa.

Kako prenosi CdM, Stefanson sa 17 i Palson sa 14 istakli su se kod Islanđana.

U baltičkom derbiju, Litvanija je u Rigi savladala Letoniju 64:62.

Maciulis sa 15 i Kavaliauskas sa 14 bili su bolji od ostalih kod pobjednika, dok je Talts sa 20 odskočio u domaćoj selekciji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.