Nikola Mirotić pocijepao srpsku zastavu! (Video)

Skandal u Berlinu

Nikola Mirotić pocijepao srpsku zastavu! (Video)

Španski reprezentativac Nikola Mirotić, pri izlasku sa terena poslije poraza od Italije, pocijepao je srpsku zastavu koju je sa tribina pred njega spustio jedan srpski navijač

U afektu ili ne, Crnogorac sa španskim državljanstvom bio je vidno iznerviran tim gestom, ščepao je zastavu i povukao je ka sebi, a dio pocijepane srpske trobojke brzo je uklonjen sa terena, prenose Novosti.

Portparol španskog nacionalnog tima Ibon Lande uvjerava da Mirotić apsolutno nije imao namjeru da uvrijedi Srbiju, te da je njegov gest izazvan nervozom zbog poraza u meču sa “azurima”.

- Mirotić je rekao da mu ne bi bilo ni na kraj pameti da reaguje na takav način prema zastavi Srbije, jednostavno, nije bio svjestan šta se odjednom spustilo sa tribina – objasnio je Lande.

Ipak, situacija je bila takva da je teško pretpostaviti da Mirotić nije uočio da se pred njim nalazi zastava Srbije. Možda je uticaja imalo i uvredljivo skandiranje srpskih navijača tokom utakmice Srbije i Španije, koji su Crnogorcu sa španskim pasošem poručivali da se prodao. Na srpski način.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.