U Kotoru održan prvi Međunarodni Global Adria polumaraton
Foto: Boka News/Zoran Nikolić

Promocija sporta

U Kotoru održan prvi Međunarodni Global Adria polumaraton

U organizaciji turske kompanije Global Ports Holding, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i uz podršku Atletskog saveza Crne Gore i Fakulteta za sportski menadžment Univerziteta Donja Gorica, juče je od Kotora do Lepetana oko 500 rekreativaca, članova sportskih klubova i profesionalnih atletičara iz Crne Gore, zemalja regiona učestovalo na prvom Međunarodnom Global Adria polumaratonu i trci na 10 km.

Polumaraton, u dužini od 21.1km, startovao je u blizini Starog grada Kotora i nastavio se na putu za Muo, Prčanj i Stoliv. U opštoj kategoriji, u ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Slađana Perunović iz Crne Gore, dok je u muškoj kategoriji najbrži bio Emin Grajevci sa Kosova. Nešto kasnije na istoj maršruti startovala je trka na 10.000 m. Trku je najbrže istrčao Dragoljub Koprivica iz Crne Gore, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Lidija Todorović iz Crne Gore. Podijeljeno je 80 nagrada u starosnim kategorijama i u kategoriji Najbrži Crnogorci.

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević izrazio je zadovoljstvo što je Kotor bio domaćin manifestacije ističući da je u pitanju nova ponuda koja upotpunjuje postojeću turističku ponudu Kotora. Ovaj događaj imao je efekta ne samo na promociju Kotora i Crne Gore kao turističke destinacije, već je doprinio da se popune hotelski kapaciteti u Kotoru, da se angažuju prevoznici iz svih krajeva Crne Gore, iskoriste ugostiteljski kapaciteti, organizovani su čarter letovi da dovedu goste iz Turske…. "To je pravi primjer kako jedan investitor, pored zadovoljenja svog ekonomskog interesa, može da doprinese i razvoju lokalne sredine, na čemu se posebno zahvaljujem gospodinu Narinu" – rekao je Stjepčević.

"Kao društveno odgovorna kompanija, organizovanjem ovakve manifestacije želimo da doprinesemo promociji sporta, sportskog turizma i zdravih stilova života, da približimo Crnu Goru kao turističku destinaciju gostima iz Turske, da doprinesmo produženju turističke sezone i podržimo razvoj lokalnih zajednica. Smatram da smo u tome i uspjeli" , istakao je Saygin Narin, izvršni direktor Global Ports Holdinga.

Boka News