Bouvi komponuje za Sunđer Boba!
Dejvid Bouvi

Nova saradnja

Bouvi komponuje za Sunđer Boba!

Poznati muzičar Dejvid Bouvi komponovaće muziku za Sunđer Bob mjuzikl, zasnovan na istoimenom crtanom filmu, čija je premijera najavljena za sljedeću godinu, prenosi portal Alo.

Oriental teatar u Čikagu najavio da će engleska rok ikona i predvoditi grupu muzičara koji će komponovati muziku za "Sunđer Bob mjuzikl", čija će premijera biti 7. juna sljedeće godine.

U izradi pjesama će učestvovaće i Sindi Loper, članovi hard rok benda Aerosmith, The Flaming Lips i pjevač Džon Ledžend.

Mjuzikl će se izvoditi mjesec dana Čikagu a potom prelazi na Brodvej, navelo je pozorište a prenosi AFP.

sundjerbob

Sunđer Bob Kockalone, Foto: Profimedia

 

Od svog debija 1999. godine, "Sunđer Bob" je ostvario ogroman uspjeh za Nickelodeon, dječiju američku televiziju koja je u vlasništvu Viacom i osvojio brojnu publiku, ne samo među djecom, već i među odraslima.

Mjuzikl Sunđer Bob je drugi pozorišni projekat 68-godišnjeg Bouvija, koji se poslije decenije 2013. godine vratio na scenu albumom "The Next Day". Naime, Bouve je napisao muziku za "Lazarus" čija će premijera biti u novembru u njujorškom pozorištu "Radionica".

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.