O čemu razmišljati da biste duže izdržali u krevetu?
ilustracija

Mentalni trik

O čemu razmišljati da biste duže izdržali u krevetu?

Predstavljamo vam mentalni trik kog se vjerovatno nikada niste sjetili, a za koji jedan ljekar tvrdi da može potpuno da promijeni vaš seksualni život!

Tabela Prve crnogorske lige u fudbalu. Sjeckanje luka. Kosa Donalda Trampa. Svako od nas ima neku svoju taktiku za odvraćanje pažnje dok pokušava da izdrži duže u seksu.

Međutim, takva strategija ima dvije velike mane:

* Dok uživate u seksu, treba zaista da uživate, a ne da razmišljate o glupoj frizuri nekog milijardera i još važnije...
* Odvraćanje pažnje kako biste odložili ejakulaciju jednostavno – ne funkcioniše, smatra dr Majkl Perelman, profesor psihologije i reproduktivne medicine Univerziteta „Kornel“.

„Prerana ejakulacija je često stvar nervoze, a ne uzbuđenja“, dodaje njegov kolega dr Dejvid Roland s Univerziteta „Valparaiso“. Dakle, da biste odložili ejakulaciju, nemojte sebi usađivati neseksualne slike u um, već pokušajte da se smirite.

KAKO TO IZVESTI?

Jednostavno – fokusirajte se na suprotno: na to koliko uživate u seksu!

„Ako uživate u osjećaju tokom seksa, nećete se opterećivati time šta će se dogoditi ako završite prerano“, objašnjava dr Roland i predlaže da se koncentrišete na nešto određeno – usne, disanje ili pokrete partnerke.

Sasvim logično, pitate se zar neće prepuštanje osjećaju i fokusiranje na njeno seksi tijelo samo ubrzati ejakulaciju. Dr Roland smatra da neće i da će uživanje dovesti do takvog opuštanja da vaš mozak više neće biti pod stresom. Iako djeluje pomalo neobično, jedini način da provjerimo da li ova strategija funkcioniše jeste da je probamo.

Takođe, imajte na umu da vrijeme koje vi smatrate prekratkim za seks ne mora nužno da se poklapa s vremenom koje ona smatra neodgovarajućim. Pratite signale koje vam šalje kako biste otkrili koja minutaža njoj odgovara. Jedno istraživanje američkih naučnika pokazalo je da muškarci često misle da je dobar seks isto što i dug seks, što je velika greška. Mnoge žene kao savršeno seksualno iskustvo opisuju dva minuta iznenadnog seksa pored sudopere!

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.