Hamilton najbrži na treningu, udes Peresa
foto: BBC

Velika nagrada Mađarske

Hamilton najbrži na treningu, udes Peresa

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vrijeme na današnjem prvom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske.

Mnogi vozači su danas odali poštu Žilu Bjankiju koji je, poslije devet mjeseci u komi, u petak umro u Nici od posljedica povreda glave koje je zadobio tokom trke za Veliku nagradu Japana, prošlog oktobra.

Oni su na svojim kacigama zalijepili naljepnice sa porukom "Ćao Žil".

Hamilton je odvezao najbrži krug od minut, 25 sekundi,141 i bio je brži za 0,109 sekundi od klupskog kolege Nika Rozberga. Treći je bio vozač Ferarija Kimi Raikonen sa zaostatkom od 0,671 sekundi.

Četvorostruki svjetski šampion Sebastijan Fetel iz Ferarija zauzeo je šesto mjesto, Fernando Alonso iz Meklarena je bio 11. a njegov klupski kolega Danijel Rikardo 12.

Sat vremena od početka, trening je prekinut zbog udesa Serhija Peresa, koji je poslije izlaska iz krivine 11 zakačio ivičnjak i prevrnuo se, a bolid Fors Indije se raspao.

Kako javlja Beta, Peres je iz vozila izašao nepovrijeđen i otišao u boks.

Drugi trening na programu je nešto kasnije, sjutra su kvalifikacije, a trka za Veliku nagradu Mađarske voziće se u nedjelju od 14 časova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.