Crnogorski policajci radno na hrvatskom primorju

I ovog ljeta

Crnogorski policajci radno na hrvatskom primorju

Crnogorski policajci, koji će i ove godine na hrvatskom primorju provesti radno ljeto, biće raspoređeni u Policijskoj upravi Dubrovačko-Neretvanskoj. Istovremeno, u Herceg Novom i Budvi boraviće hrvatski policajci. Danas je, povodom projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone, u Podgorici održan sastanak predstavnika između Uprave policije MUP-a Crne Gore i Ravnateljstva policije Republike Hrvatske.

“Dosadašnja praksa i iskustva koje se tiču saradnje policija i razmjene policijskih službenika ovih država u toku turističke sezone dale su jako dobre rezultate u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela”, konstatovano je na sastanku.

Policijskim službenicima, koji će biti radno angažovani u Hrvatskoj, obratili su se pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević i glavni policijski inspektor Petar Krstajić, koji su istakli da očekuju da će nastavak ovakvog oblika saradnje osnažiti razmjenu policijskih iskustava, jačati bezbjednosnu zaštitu i dati podršku bezbjednosti saobraćaja, kao i prevenciji kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Aktivnosti koje će policijski službenici sprovoditi regulisane su Protokolom o saradnji između policija Hrvatske i Crne Gore tokom turističke sezone, kojim je predviđena razmjena službenika od 1. jula do 1. septembra.

Projekat razmjene je počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je Hrvatsku, Srbiju i Albaniju, dok je 2013. godine proširena saradnja na Makedoniju i Italiju, tako da će ovog ljeta na našem primorju biti radno angažovani policijski službenici iz ovih pet zemalja.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.