Njegujući piling za stopala i pete
Ilustracija

Napravi sama

Njegujući piling za stopala i pete

Ako imate problema sa ispucalim, suvim petama ništa vam neće pomoći bolje od jakog, abrazivnog, a pritom hidrirajućeg pilinga. Upravo to će vam omogućiti ovaj potpuno prirodan a djelotvoran recept. Savršen način da povratite stopala u život nakon duge, hladne zime.

Sastojci:

1/2 šolje ovsenih pahuljica
1/2 šolje kukuruznog griza
1/2 šolje krupne morske soli
1/2 šolje losiona za tijelo
4 kašike aloja vera gela


Aloja vera gel možete da se nađe u apotekama, i iako kod nas nije toliko rasprostranjen, na zapadu ga svi hvale zbog moći hidratacije. Osim njega, sve ostale sastojke vjerovatno već imate u kuhinji. Jednostavno pomiješajte sve, a onda tom smjesom dobro istrljajte stopala, pa isperite. Ne samo da će vam stopala biti zahvalna, već će vam i dlanovi biti mekani i nježni. 

Izvor. Superžena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.