Kako da izađeš na kraj sa šiškama dok su velike vrućine
Foto: Shutterstock

Savjeti za održavanje ove frizure

Kako da izađeš na kraj sa šiškama dok su velike vrućine

Šiške je prilično teško održavati i zimi, ali kada su temperature napolju visoke, postaju pravi problem. Lijepe se za čelo, izazivaju bubuljice, brzo se maste i zbog toga ponekada izgledaju neuredno, a svojim vlasnicama zadaju prave muke.

Ukoliko ne želite da odustanete od šiški tokom proljećnih i ljetnjih dana, pronađite pravu "formulu za uspjeh" u našim savjetima za održavanje ove frizure.

1. Prestani da ih dirate rukama

Šiške vjerovatno nesvjesno stalno "popravljate" prstima, ali se zbog toga prije maste i poprimaju neatraktivan oblik. Ujutru namjestite frizuru i onda ne dirajte šiške tokom dana.

2. Zaboravite na regenerator

Bar na šiškama. Od regeneratora će otežati, pa će se zbog toga prije umastiti.

3. Nosite sa sobom suvi šampon u spreju

Kada su temperature visoke, neposlušne šiške lako ćete ukrotiti uz pomoć suvog šampona za kosu. On će upiti masnoću, a kosi dodati teksturu zbog koje ćete ih lakše oblikovati i držati pod kontrolom.

4. Feniranje, a ne peglanje

Mnoge žene šiške pokušavaju da obuzdaju uz pomoć pegle za kosu, a najbolji efekat ćete u stvari postići ako ih isfenirate. Tako će izgledati prirodnije, duže će stajati i biće vazdušastije.

5. Redovno čistite čelo

Ukoliko imate probleme sa bubuljicama na čelu, a nosite šiške, prestanite da koristite lak za kosu, a čelo nekoliko puta dnevno prebrišite vaticom umočenom u losion protiv bubuljica, prenosi 24sata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.