Zbog čega je i više nego poželjno imati veliku zadnjicu
Ilustracija

Šest razloga

Zbog čega je i više nego poželjno imati veliku zadnjicu

Osim što vam daje raskošne obline, za kojima svi uzdišu, obimna pozadina ima i mnoge druge prednosti. Donosimo vam 6 razloga zbog je više nego poželjno "ljuljati" velikom guzom.

Vaša građa najvećim dijelom je stvar genetike, ali mnoge žene trude se da dijetama i raznim tretmanima promijene svoj genetski sklop pri čemu je zadnjica među prvim “kritičnim zonama” koje su na udaru. Ipak, prije nego što počnete da planirate kako da riješite “viška” u ovom dijelu tijela, možda bi trebalo da razmotrite razloge zbog kojih to ne bi trebalo da radite.

Čini vas privlačnijim

Muškarcima su žene s većom guzom privlačnije jer, vizuelno, to povećava zakrivljenost kičme što je, sa stanovišta evolucije, vrlo poželjna tjelesna karakteristika. Naime, žene koje se mogu pohvaliti većom krivinom u donjem dijelu leđa, u muškoj podsvjesti djeluju plodnije.

Velika guza – bolja intuicija

Istraživanja su pokazala da žene razvijaju snažan osjećaj intuicije u razdoblju puberteta, u vrijeme kada im se razvijaju i obline. Zbog toga mnogi teoretičari evolucije smatraju da postoji veza između emocionalne inteligencije i veličine zadnjice. Na to se može gledati i ovako – žene s velikom guzom i malim strukom privlače puno muškaraca zbog čega nužno razvijaju superiorne intuitivne vještine koje im pomažu da izaberu potencijalnog partnera.

Masno tkivo na zadnjici je bezopasno

Za razliku od naslaga tzv. bijelih masti u predjelu stomaka (crijeva) koje mogu uzrokovati upale, visok pritisak i brojna druga oboljenja, zadnjice su “bogate” potkožnim žutim masnim tkivom koje u ovom dijelu tijela ne može da stvori nikakve zdravstvene probleme.

Olakšava penjanje uz stepenice

Iako ste možda živjele u uvjerenju da su mršavice gipkije kada su fizičke aktivnosti u pitanju, konkretno kod penjanja uz stepenice, žene sa većim zadnjicama su u prednosti. Kod penjanja uzbrdo važan je orkestrirani rad svih mišića donjeg dijela tijela, a najviše gluteus maksimusa tj. velikog mišića zadnjice koji je znatno slabiji kod žena sa zaravnjenom (malom) guzom.

Smanjuje osjećaj gladi

U zadnjici su nataložene određene količine masti koje služe kao rezervno “gorivo” za organizam u trenucima u kojima ne možete da jedete, a gladni ste. Zato na svoju guzu gledajte kao na “zalihu hrane” koja vam pomaže da ne postanete nervozne u trenucima kada ogladnite, a niste u prilici da pojedete željeni obrok.

Štiti donji dio leđa

Male guze teže pokreću noge tokom hodanja i zbog toga snagu crpe od manjih mišića što često dovodi do bolova u leđima, a nekad čak i do grčeva u nogama. Žene koje se mogu pohvaliti bujnom pozadinom, pak, ne poznaju ove probleme.

Olakšava trudnoću

Za vrijeme trudnoće, žene nerijetko pate od bolova u predjelu karlice koja se širi, što je posljedica rasta stomaka. U toj situaciji velika zadnjica pravi “balans” sa prednjim dijelom i na taj način se smanjuje pritisak težine stomaka na karlicu, prenosi Kolektiv.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.