Podrška TV Vijesti, Vlada CG  ima očiglednu namjeru da je ugasi
Rade Milošević

Milošević poručio

Podrška TV Vijesti, Vlada CG ima očiglednu namjeru da je ugasi

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA), zalažući se za slobodu medija i njihov kritički odnos prema svim centrima moći, iskazuje snažnu podršku Televiziji Vijesti u naporima da se sačuva od očigledne namjere Vlade Crne Gore da je ugasi, saopštio je član Koordinacionog odbora URA, Rade Milošević.

" TV Vijesti je jedina crnogorska televizija koja ujedno ispunjava ulogu Javnog servisa i to u nemogućim uslovima. Dok RTCG, koju plaćaju svi građani da bude Javni servis, služi za veličanje čelnika vlasti dok Crnu Goru vode u sunovrat i za prikrivanje pogubnih posljedica njihove vladavine, TV Vijesti je prepoznata po poštovanju profesionalnih standarda i otvaranju tema od kojih zavisi budućnost naše zemlje. Istovremeno, uz sve opstrukcije vlasti od samog osnivanja, opstaje na tržištu boreći se sa TV stanicama iz okruženja, kojima Crna Gora nije prioritet već samo besplatna ponuda za velike oglašivače", saopštio je Milošević.

Milošević dodaje da, URA poziva Vladu Crne Gore da se zaustavi u ovom podlom obračunu sa TV Vijesti i svima koji smatraju da je otkrivanje istine u najboljem interesu naše zemlje. U suprotnom, biće nedvosmisleno označeni kao uzurpatori moći koji sve više degradiraju državu Crnu Goru, zloupotrebljavajući njene institucije za partijske i interese pojedinaca iz i oko vrha vlasti.

 Podržavajući neselektivnu primjenu zakona, URA podsjeća da je ova ista vlast, za razliku od TV Vijesti, godinama opraštala poreske dugove kompanijama čiji su vlasnici miljenici vlasti.

"Riječ je o poreskim dugovima koji dostižu čak 6,5 miliona eura u slučaju samo jedne kompanije. Vladi nije padalo na pamet da zatraži uvođenje stečaja u tim firmama, a sa TV Vijesti nije čak htjela ni da se dogovori o postupnom vraćanju daleko manjeg duga. To je najslikovitiji primjer duplih aršina i oholosti vlasti, koja uskoro mora postati prošlost naše zemlje ako mislimo na njenu budućnost", zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.