Idealna nijansa crvenog ruža prema tenu
Ilustracija

Njega usana

Idealna nijansa crvenog ruža prema tenu

Od toga kakav vam je ten zavisi koja boja crvenog karmina vam najbolje pristaje.

MASLINASTI TEN

Maslinasta put je najzahvalnija jer joj pristaju skoro sve nijanse, a najbolje jarko-crvena kakvu često bira Kim Kardašian. Odličan izbor su i karmini sa narandžastim i ružičastim podtonovima koji izvlače toplinu iz tena, a ne djeluju prenapadno.

ŽUTI TEN

Koža sa žutim podtonom, kao što ima Rita Ora, ne podnosi najbolje crveni ruž s ružičastim i hladnim notama. Bolji izbor su tople narandžaste i koralne nijanse.

PORCELANSKI TEN

Svijetloj koži sa primjesama bež nijansi odlično pristaju tamni i duboki ruževi s zlatnim podtonovima. Prednost takvih nijansi je u tome što jednako dobro pristaju maslinastoj puti, ali i svijetloj koži.

PLAVE OČI

Svijetloj puti s plavim očima i hladnim podtonom odlično pristaju duboke i hladnije nijanse crvenog ruža. Kao inspiracija može poslužiti ruž s ružičastim podtonom kakav nosi Rozi Hantington-Vitli.

MAT KARMIN

Mat ruževi najbolje pristaju većim usnama, jer ih vizualno smanjuju. Njihova je prednost je što traju duže od hidratantnih, ali mana im je što isušuju usne.

(Kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.