Želite da posvijetlite kosu? Uradite to uz pomoć kamilice
Ilustracija

Prirodno

Želite da posvijetlite kosu? Uradite to uz pomoć kamilice

Ko bi rekao da je pored toga što je veoma ljekovita kamilica odlična i za posvjetljivanje kose?

Kamilica je posebno namijenjena onima sa plavom i svjetlijom (ili svijetlo smeđom) kosom. Možete koristiti samo čaj od kamilice ili pozvati u pomoć i limun.

Tretman kamilicom

Potrebna vam je 1 šolja suvih cvjetova kamilice (najbolje je da ne koristite kamilicu u kesicama) i emajlirana ili staklena posuda (metalne će reagovati sa kamilicom i efekat bi mogao biti poništen).

Prelijte 1 šolju suvih cvjetova kamilice sa dvije šolje vruće vode. Stavite na šporet i ostavite da kuva 30 minuta. Skinite sa šporeta, poklopite i ostavite dok se ne umlači.

Procijedite kroz plastičnu cjediljku u posebnu činiju. Kosu operite kao i obično, a dobijeni jaki čaj iskoritite za finalno ispiranje kose. Radite ovo iznad posudice i sakupite čaj od kamilice i ponovo isperite kosu. Ponavljajte nekoliko puta.

Najbolje bi bilo da kosu sušite na suncu, jer će onda boja biti najbolja, ali i sušenje fenom (blagi mlaz toplog vazduha) može pomoći. Za najbolji efekat ponavljajte ovo nekoliko puta mjesečno, a “pojačajte” i svoj šampon kamilicom. Napravite isti čaj od kamilice (samo manje količine – 2 kašičice na ¼ šolje vode), pa sipajte u šampon.

Efektan može biti i balzam, koji pravite od kamilice i maslinovog ulja. Pola šolje suvih cvjetova kamilice potopite u pola šolje maslinovog ulja. Sipajte u teglicu, poklopite i ostavite na sunčanom mjestu nekoliko nedjelja. Promućkajte povremeno, pa poslije samo procijedite. Koristite ovaj balzam za vrhove kose.

Kamilica i limun

Prvo obavite tretman kamilicom, pa posušite kosu peškirom. Razblažite 1 do 2 kašike limunovog soka (svježe isecijeđenog) u 1 litri vode (možete koristiti više limuna i vode, ako vam je kosa duža).

Kosu isperite ovom smjesom, pa je raščešljajte da bi se “limunada” rasporedila ravnomjerno. Ponavljajte svaki put kada perete kosu ili dok ne dobijete željenu boju.

Izvor: Prva.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.