Svjetska banka pozajmila Albaniji 266 miliona eura
Ilustracija

Za javne finansije i investiciju u održanje puteva

Svjetska banka pozajmila Albaniji 266 miliona eura

Svjetska banka je dala zajam od 266 miliona eura Albaniji za javne finansije i investiciju u održanje puteva, saopšteno je danas iz te finansijske institucije.

Svjetska banka je navela da će 200 miliona eura tog zajma biti iskorišćeno kao garant za Albaniju da isplati prethodni međunarodni zajam od 300 miliona eura i takođe obezbijedi novac za državni budžet, prenosi B92 pozivajući se na Betu.

Preostalih 66 miliona eura biće potrošeno na održavanje mreže puteva, za šta do sada sistematski nije bilo para. 

Albanska vlada se suočava sa rapidno rastućim javnim dugom koji je dostigao 70 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), skočivši sa 60 odsto BDP, koliko je iznosio 2012. 

Prošle godine je Svjetska banka dala Albaniji još jedan zajam od 220 miliona dolara kao podršku budzetu i 150 miliona eura za energetski sektor te južnoevropske zemlje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.