Dvije osobe oboljele od gripa u kritičnom stanju

KCCG

Dvije osobe oboljele od gripa u kritičnom stanju

Dvije osobe oboljele od gripa nalaze se na odeljenju intezivne njege u KCCG i u kritičnom su stanju, saznaje Kodex.

U ovoj ustanovi trenutno se liječi šest odraslih osoba i jedno dijete kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa gripa. Podsjetimo, grip se naglo širi među stanovištvom Crne Gore u poslednja tri mjeseca. Za samo 100 dana registrovano je preko 1.200 zaraženih!

Institut za javno zdravlje upozorava da postoji opasnost od epidemije gripa (H3N2), jer je već premašen epidemijski prag.
- Registrovana su ukupno 1.202 oboljela lica, sa incidencijom 194 na 100.000 stanovnika, čime je pređen tzv. epidemijski prag koji je na 100 osoba. Najveći broj obolelih registrovan je u dobnoj grupi od 25 do 64 godine starosti - navodi u saopštenju Instituta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.