Ne znate šta da obučete? Pogledajte Instagram profile za inspiraciju
Foto: Shutterstock

Za svakoga po nešto

Ne znate šta da obučete? Pogledajte Instagram profile za inspiraciju

Sigurno vam se često dešava da ujutru stojite pola sata pred ormarom i da ne znate šta da obučete za taj dan.

Međutim, u eri opšte pomame za modnim blogerima i Instagramom, pokazujemo vam sedam popularnih i vrlo inspirativnih modnih profila na društvenoj mreži Instagram koji će vam sigurno pomoći oko pripremanja odjevne kombinacije za taj dan.

1) CHIARA FERRAGNI @chiaraferragni

Kjara Feranji je čuvena italijanska modna blogerka koja je među prvima pokrenula modni blog. Ona ima svoj sajt (theblondesalad.com) na kom svakodnevno prikazuje svoje odjevne kombinacije. Vremenom, njen blog je rastao, a Kjara je počela da sarađuje sa gotovo svim najvećim imenima u svijetu mode. Na njenom profilu možete naći dnevnu dozu modne, ali i životne inspiracije.

2) OLIVIA PALERMO @therealoliviap

Olivia Palermo je prava "it djevojka" u svijetu mode. Svoju popularnost stekla je ulogom u seriji "The City", a radila je za magazin "Elle" i brend "Diane Von Furstenberg". Olivia ne propušta ni jedan modni događaj ni fešn vik, a sarađuje sa mnogim dizajnerima i krasi naslovnice brojnih modnih magazina. Iako mnogi tvrde da je poznata samo zato što je poznata, Olivia ima nevjerovatan i jedinstven stil zbog kog se visoko kotira u svijetu mode.

3) MARIANNA MAKELA @mariannnan

Marijana je poznata finska modna blogerka koja na svom Instagram profilu voli da postavlja fotografije svojih odjevnih kombinacija, hrane i kućne dekoracije. Marijana ima svoj specifičan, vrlo ženstven stil, zbog kog je dobila brojne fanove. Ako vam treba malo inspiracije, ili ako samo želite da gledate lijepe slike na Instagramu, posjetite njen profil.

4) BLAIR EDIE @blaireadiebee

Bler je vrlo popularna modna blogerka sa sajta "atlantic-pacific.com". Njen stil je jedinstven, ženstven i pomalo ekscentričan. Bler ima tu moć da spoji nespojivo i da kreira odjevne kombinacije njoj specifične i prepoznatljive. Možda niste toliko hrabri da iznesete takve odjevne kombinacije, ali njen profil vrijedi pogledati, jer ako se ne oduševite onim što je obukla, oduševićete se Njujorkom koji je uvijek pozadina njenih fotografija.

5) WINONAH DE JONG @winonahdejong

Vinona je žena poznatog holandskog fudbalera Najdžela de Žonga koji trenutno igra za klub "Milan". Nju nazivaju crnom Viktorijom Bekam, što zbog statusa žene fudbalera i bogatstva, što zbog izuzetno skupocjenog ukusa i nepogrješivog stila. Vinona svojim fanovima na Instagramu svakodnevno pokazuje fotografije iz svog života, svoje odjevne kombinacije, kao i porodičnih druženja sa mužem i preslatkim ćerkicama.

6) TAMARA KALINIĆ @theglamandglitter

Tamara Kalinić je djevojka iz Novog Sada koja se preselila u Veliku Britaniju zbog studija. Modni blog koji je iz hobija otvorila 2010. godine je toliko napredovao, da je prerastao sva njena očekivanja. Tamara postaje vrlo popularna blogerka i redovno posjećuje nedjelje mode i sarađuje sa brojnim dizajnerima i brendovima, a sve to dijeli sa svojim Instagram fanovima.

7) MIROSLAVA DUMA @miraduma

Ona je mlada, bogata i Ruskinja. Miroslavu često nazivaju ikonom stila i najbolje obučenom ženom na planeti. Osim toga, ona je i uspješna poslovna žena, supruga i majka. Kako sve to postiže? Pogledajte na njenom profilu.

(Ženablic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.