Radna mjesta i prosperitet – izvještaj o napretku predstavljaju u Podgorici
Ilustracija

Savjet za reagionalnu saradnju

Radna mjesta i prosperitet – izvještaj o napretku predstavljaju u Podgorici

Savjet za regionalnu saradnju i vlade iz regiona objavili su prije skoro petnaest mjeseci cilj od jednog miliona radnih mjesta do 2020. godine. Vrijeme je da se osvrnemo unazad i ocijenimo dokle smo stigli u ispunjavanju ovog ambicioznog cilja.

 Kako je saopšteno portalu Kodex, Savjet će zajedno sa Vladom Crne Gore predstaviti određene segmente ostvarenog napretka, instrumente za mjerenje postignutih rezultata, kao i put koji je pred nama. Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) će takođe uzeti učešće kroz direktan angažman sa predstavnicima vlasti i drugim akterima u cilju finalizacije procjene politika 16 različitih sektora obuhvaćenih strategijom „Jugoistočna Evropa 2020“.

Pojedinačne procjene će činiti sastavni dio izvještaja pod nazivom „Pregled konkurentnosti JIE 2020“ koji će vladama iz regiona i široj javnosti biti predstavljen sredinom 2015. godine. Biće predstavljeni i prvi rezultati istraživačkog projekta za Balkanski barometar kao i puls naših građana opipan kroz vox pops koje smo realizovali u glavnim gradovima u regionu. 

Sastanak koji je organizovao Sekretarijat Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) u saradnji sa Ministarstvom ekonomije Crne Gore održaće se 5. februara u Podgorici. 

Sastanak u Podgorici je dio serije sličnih skupova koji se održavaju širom regiona. Put u bolju budućnost će predstaviti generalni direktor u Ministarstvu ekonomije Crne Gore Goran Šćepanović, zamjenik generalnog sekretara Savjeta Gazmend Turdiu i profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore Gordana Đurović.

Savjet za regionalnu saradnju će predstaviti i prve rezultate opsežnog istraživanja za Balkanski barometar kao i kratak video zapis koji prikazuje kako građani Podgorice vide svoju sadašnjost i svoju budućnost, svoje radosti i brige. Radi se o vrijednom uvidu u ukupno ekonomsko i društveno stanje ovog dijela svijeta.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.