Sedam modela cipela koje svaka žena treba da ima u ormaru
Ilustracija

Vječni komadi

Sedam modela cipela koje svaka žena treba da ima u ormaru

Modni trendovi mijenjaju se brže nego ikad namećući nova pravila i pružajući bezbroj mogućnosti poigravanja modom. Ali neki vječni komadi garderobe, ali i obuće nikad ne izlaze iz mode i odlično će zaokružiti stil u svim kombinacijama

Upravo zbog toga, u svom bi ormaru svaka žena trebalo da ima 7 klasičnih modela cipela koje će spasiti baš svaku modnu kombinaciju.

Crne salonke

Crne klasične štikle odgovor su na mnoge modne zagonetke. Naime, vječne i jednostavne odličan su modni saveznik koji svaka žena treba da ima. Odlično pristaju uz odijela, haljine i jednostavno su obuća na koju se žene u velikom broju situacija može osloniti.

Sandale na visoku petu

Sofisticirane sandale sa kaišićima odlično će ženstvenošću začiniti ležerne kombinacije, a pristajaće i uz koktel haljine. Iako su možda u odnosu na neke druge modele malo zapostavljene seksi sandale nikad nisu ni izašle iz mode.

Gležnjače

Nakon nekoliko sezona modnog imperativa gležnjača, vjerovatno ne možemo ni da se sjetimo perioda u kom ih nismo nosile. Osvojile su ženska srca i sada su često izbor broj jedan za mnoge kombinacije. Znalački ih možete upariti uz sve, od helanki, suknji, farmerki.

Baletanke

Bilo da su skroz ravnih peta ili s laganom potpeticom, baletanke na efikasan način daju elegantnu notu našem stilu. Osim toga one su možda i najudobnije cipele koje smo nosili.

Kožne ravne sandale

Ovaj model cipela možda nećete nositi toliko često kao druge, ali važno je da ih imate. Mogu trajati godinama, a idealan su izbor za ljetnje zabave, šetnje i druženja.

Patike

Nikada ne možemo biti prestari za klasične patike. Dobre stare patike spas su u danima kada smo previše lijenji za bilo kakve modne eksperimente ili 'žrtvovanje' na visokoj peti.

Duboke čizme

Za vrijeme hladnih zimskih dana visoke čizme ne samo da će osigurati toplinu nego ćete u njima biti super stajliš. Lako se kombinuju uz razne outfite, a osim toga idealne su ukoliko želite da se osjećate malo više seksi.


Izvor: Prva.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.