EU: Odluka o zabrani GMO na nacionalnim vladama
ilustracija

Ne predstavlja značajan problem

EU: Odluka o zabrani GMO na nacionalnim vladama

Evropski parlament i članice Evropske unije složili su se danas da nacionalne vlade treba da imaju završnu riječ prilikom donošenja odluke o zabrani genetski modifikovanih usjeva (GMO), čak i u slučaju kad ih prethodno odobri agencija za bezbjednost hrane 28-članog bloka.

Prema riječima evropskog komesara za bezbjednost hrane, Vitenisa Andriukaitisa, zemlje članice će prilikom donošenja odluke o GMO "moći da uzmu u obzir svoj nacionalni kontekst, ali i stavove građana", prenosi agencija AP.

Ovakvom dogovoru i dalje treba konačno odobrenje parlamenta i zemalja članica, ali evropski zvaničnici tvrde da poslije današnjeg sastanka ovo pitanje više ne predstavlja značajniji problem, prenosi Tanjug.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.