Riješite se bronhitisa i suvog kašlja pomoću ovog prirodnog lijeka
Foto: Shutterstock

Recept

Riješite se bronhitisa i suvog kašlja pomoću ovog prirodnog lijeka

Zaštitite se na prirodan način.

Bliži se sezona prehlada i gripa, a mi vam donosimo savršeni prirodni lijek koji je odličan u borbi protiv suvog kašlja i za iskašljavanje. Lijek je jednostavan za pripremu i ne izaziva nuspojave.

Sastojci:

- jedna veća crna rotkva (težine oko 400-500 grama)
- jedna mala zdjela meda (ili šećera ukoliko ste alergični na med)

Priprema:

Ovaj sirup se priprema naveče, a koristi se sljedeći dan. Nakon što ste rotkvu dobro oprali osušite je. U slučaju da nije ravna malo isjecite donji dio, da stoji ravno. Zatim odsjecite gornji dio i stavite ga sa strane jer će vam kasnije zatrebati.

Napravite udubljenje u rotkvi, ostavite 'zidove' sa strane koji su debljine oko 2 centimetra. U udubljenje dodajte 2 kašike meda (da se napuni više od pola rotkve) ili 4 kašike šećera. Rotkvu poklopite gornjim odsječenim vrhom i ostavite da tako odstoji preko noći.

Za to vrijeme će se u rotkvi pojaviti ljekoviti sirup koji je odličan u lječenju suvog kašlja, bronhitisa i problema s disajnim putevima.

Konzumacija

Ujutro već možete početi koristiti ovaj ljekoviti sirup. Sirup protiv kašlja treba uzimati 4-5 puta dnevno, nekoliko minuta prije jela. Odraslima se preporučuje konzumacija jedne kašike, dok djeci jedne kašićice.

S obzirom na to da ćete tokom dana iskoristiti cijeli sirup, preporučuje se da u istu rotkvu naveče dodate med. Rotkvu možete promijeniti nakon tri dana.

Izvor: haber.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.