''Ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli, a Srbiji drže lekcije o Šešelju''
Ivica Dačić

Dačić poručio Milanoviću

''Ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli, a Srbiji drže lekcije o Šešelju''

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je u subotu vlastima Hrvatske da Srbiji ne dijele lekcije o haškom optuženiku i vođi Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju.

Reagujući na izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića kako od srpskih vlasti očekuje da osudi prijeteće izjave Vojislava Šešelja Hrvatskoj, Dačić je da rekao da Srbija nije uticala na Šešeljevo oslobađanje i da je Zagrebu adresa za žalbe Haški tribunal, prenosi index.hr.

“Nemojte da nam Hrvatska dijeli lekcije o Šešelju zbog toga što mi nismo uticali na to pod kojim uslovima će biti pušten, nego Haški tribunal”, citirali su elektronsi mediji u Beogradu Dačićevu izjavu na izbornoj skupštini Jedinstvene Srbije, koalicionog partnera socijalista (SPS) čiji je Dačić predsjednik.

“Kritikujte Haški tribunal, za koji, inače smatramo da treba da bude zatvoren, jer je to jedan politički sud”, rekao je Dačić i dodao “da dva naroda treba miriti, a ne svađati”.

“Ne mogu nam dijeliti lekcije zemlje koje ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli”, istakao je Dačić i na kritike iz Hrvatske rekao da srpska vlada, čiji je i potpredsjednik, nema razloga da zauzima mišljenja o Šešelju, jer on nema značajniji politički uticaj.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.