Navijač  stradao u međusobnom obračunu Zvezdinih navijača
Marko Ivanović

Navijači Galatasaraja nijesu bili umiješani

Navijač stradao u međusobnom obračunu Zvezdinih navijača

Potpredsjednik Galatasaraja Abdurahim Albajrak je izjavio da turski klub izražava duboko žaljenje zbog smrti Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde, koji je poginuo prije same utakmice Evrolige odigrane sinoć u Istanbulu. Albajrak je naglasio da je navijač ubijen u međusobnom obračunu navijača srpskog kluba.

Albajrak je tim povodom uputio saučešće Crvenoj zvezdi, ali i Srbiji.

"Nažalost, izgubljen je mladić od 25 godina. Izražavam iskreno saučešće i žaljenje Crvenoj zvezdi i Srbiji. Sreća je da naši navijači nisu bili umiješani u taj događaj", rekao je Albajrak.

Istakao je da će tijelo navijača danas u 17.30 će biti prebačeno u Srbiju.

"Uprava Galatasaraja od jutros je uključena u sve aktivnosti koje se odnose na pripremu tijela navijača za prevoz u domovinu jer niko iz Crvene zvezde nije bio prisutan. Tijelo je već sada spreman za prevoz", kazao je potpredsjednik Galatasaraja dodajući da niko zasigurno ne podržava ovakav događaj.

"Ovo što se desilo mnogo nas je rastužilo kao i našu zemlju. Voljeli bi da se ovako nešto nije desilo, ali događaj se desio među navijačima Crvene zvezde. Osoba koja je smrtno stradala doputovala je u Istanbul vlastitim vozilom. Osoba s kojom je žrtva imala raspravu je takođe, došla vlastitim vozilom. U policijskim izvorima postoje ovi podaci. Ovo je tužan događaj, ali sreća je da niko iz naše zemlje nije umiješan u ovaj događaj", istakao je Albajrak.

Naglasio je da je navijač Crvene zvezde ubijen u međusobnom obračunu navijača srpskog kluba.

"Riječ je o srpskom navijaču. Među navijačima Crvene Zvezde se desila rasprava. To je ono što smo saznali do sada. Ponovo izražavamo saučešće porodici stradalog i Crvenoj zvezdi", rekao je Albajrak

Ambasadoru Turske u Srbiji uručen demarš zbog pogibije navijača

 Turski ambasador u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj pozvan je danas u Ministarstvo vanjskih poslova Srbije gdje mu je uručen demarš zbog sinoćnjeg incidenta u Istanbulu u kojem je smrtno stradao jedan navijač gostujućeg tima, uoči utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde.

Ambasador Bozaj je u izjavi za Anadoliju kazao da je srpskim zvaničnicima danas prenio izraze saučešće Vlade Turske, koje je premijeru Aleksandru Vučiću u telefonskom razgovoru izrazio i turski premijer Ahmet Davutoglu.

Bozaj je istakao kako je prenio srpskim vlastima i da turska policija intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja sa smrtnim ishodom. On je izrazio žaljenje zbog stradanja 25-godišnjeg mladića.

Premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu izrazio je danas u razgovoru sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, žaljenje što je jedan mladi ljudski život ugašen i obećao je da će turske vlasti učiniti sve da se počinilac zločina pronađe i izvede pred lice pravde.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) iz Zemuna izgubio je sinoć život u Istanbulu u sukobu navijača iz Beograda i pristalica istanbulskog Galatasaraya.

Do sukoba navijača došlo je ispred dvorane Abdi Ipekči kada se igrala košarkaška utakmica Evrolige između Galatasaraya i Crvene zvezde.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.