Amfilohije: Crna Gora u opasnosti da postane Jadogora
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

O Paradi ponosa u Podgorici

Amfilohije: Crna Gora u opasnosti da postane Jadogora

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je u izjavi, povodom praznika Svetog Petra Cetinjskog, opet kritikovao najavljeno održavanje Povorke ponosa u Podgorici. On je saopštio da postoji opasnost da se od Njegoševe slavne Crne Gore rodi, kako navodi "Jadogora", prenosi RTCG.

"Ne zna se šta će biti slavnije na "Paradi ponosa" 2. novembra u Podgorici, za praznik Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Petra II Lovćenskog Tajnovidca: ili to što je Crna Gora u opasnosti da, od ekološke, postane - sodomska država, ili to što će Evropa (ona antihristovska) uspjeti, napokon, da Crnu Goru metne poda se, kao znak njenog punog ispunjenja uslova za integracije i njene pune afirmacije ljudskih prava i sloboda", naveo je mitropolit u izjavi.

Amfilohije se osvrnuo i na istopolne zajednice, koje su kako smatra prijetnja Crnoj Gori.

"Bilo kako bilo, jedno je sigurno: toga dana, iz tog jednopolnog braka, od Njegoševe slavne Crne Gore svi su preduslovi da se rodi - Jadogora, a od ponosnih Crnogoraca da počnu da se rađaju - jadogorci! O tempora, o mores!", zaključio je Amfilohije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.