Svatovi zapjevali samo dva puta
Najviše sklopljenih brakova u Podgorici: Ilustracija

U Šavniku

Svatovi zapjevali samo dva puta

Crna Gora je u prvih sedam mjeseci ove godine skloljen 1.871 brak, dok je u istom periodu razveden 251 brak. Najnoviji podaci Monstata pokazuju da je najviše brakova sklopljeno u Podgorici 579, a najmanje u Šavniku, svega dva.

U mjesečnom statističkom pregledu koji je objavio Monstat navodi se da je nakon Podgorice najviše sklopljenih brakova bilo u Nikšiću (197), zatim u Baru (171), Herceg Novom (104) i Bijelom Polju (99), prenosi RTCG.

U Rožajama je sklopljeno 90 brakova, a u Beranama 83. Kad je riječ o gradovima u kojima je najmanje sklopljenih brakova, osim Šavnika u kojem su samo dva para izgovorila sudbonosno "Da", prednjači Žabljak sa svega devet sklopljenih brakova i Petnjica sa deset.

Po 12 brakova sklopljeno je u Andrijevici, Mojkovcu i Plužinama, dok je brak više, odnosno 13, sklopljeno u Kolašinu.

Što se tiče razvedenih brakova, očekivano ih je najviše u Podgorici (66), i Baru (36). Nijedan brak, međutim, nije razveden Andrijevici, Mojkovcu, Plužinama, Šavniku, i Ulcinju

Kad je riječ o kretanju stanovništva, najviše njih doselilo se u Podgoricu (1023), a odselilo 387 što znači da je glavni grad "brojniji" za 636 stanovnika.

Najveći minus u broju stanovnika bilježi Bijelo Polje. U taj grad se doselilo 109 stanovnika, a iz njega otišlo gotovo tri puta više (324). Nakon Bijelog Polja slijedi Nikšić koji je u minusu za 189 stanovnika.

I iz Berana je više građana otišlo, nego što se doselilo pa je taj grad u minusu za 133 stanovnika, dok je broj stanovnika u Pljevljima manji za 92.

Kad je riječ o najmlađoj opštini u Crnoj Gori - Petnjici, u tu opštinu se nije niko doselio, ali je iz nje otišlo 25 stanovnika.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.